Lekker spacen met Benjamin Herman & band

Nederlands eigen jazzvirtuoos geeft geweldig optreden

Tekst: Georges Hendriks, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Benjamin Herman en zijn band maken zich geliefd bij het publiek in Mezz door ze te trakteren op een avondje heerlijke jazz. Fijne sfeer, een lekker drankje en fantastische muziek, wat wil je nou nog meer?

Nederlands eigen jazzvirtuoos geeft geweldig optreden

Saxofonist Benjamin Herman is vooral bekend als bandleider van New Cool Collective, waarmee hij afgelopen zomer ook al op Breda Jazz Festival stond, maar vanavond speelt hij met zijn jazzband in Breda.

Een fanatiek begin met een nummer voor percussionist Frank van Dok belooft al veel goeds. Het tweede nummer is een bewerking van ‘Sunny’ van Boney M. ”Een geweldig kutnummer, maar zo fijn om te spelen,“ volgens Herman. En jawel, het is ook erg prettig om naar hun versie te luisteren!

Benjamin Herman weet wat zijn bandleden kunnen en geeft ze ook de kans om te schitteren, waar ze wel raad mee weten. Wanneer Benjamin zelf niet speelt, staat hij ergens op het podium vol enthousiasme mee te klappen en te schreeuwen.

Toetsenist Carlo de Wijs speelt op blote voeten op de pedalen van zijn orgeltje melodieuze baslijnen en is niet te beroerd om met zijn handen ondertussen de ene geweldige solo na de andere eruit te gooien. Ook gitarist Jesse van Ruller en drummer Cyril Directie laten zien fantastische muzikanten te zijn en soleren er om beurten lustig op los.

Mezz is niet alleen onder de indruk van Herman, maar hij ook van Mezz en het Bredase publiek. Of zoals hij het zelf verwoordt: “Mezz is de mooiste zaal van Nederland.” En: “Als het op spacen aankomt, zijn jullie koploper.” Die steken we mooi in onze zak. Hij mag zeker nog eens zijn kunstje komen doen, liever wel vandaag dan morgen!

Gezien: Benjamin Herman & band. Mezz,  donderdag 11 december 2009