Ik Zie U Graag: Mezz komt met nieuw festival

Poppodium staat vier dagen in het teken van Belgische popmuziek

Redactie 3VOOR12/Breda ,

Van 23 tot en met 26 april staat het programma van Mezz in het teken van Belgische popmuziek. Onder het talent dat Mezz dit weekend aan de rest van Nederland wil presenteren zijn onder andere Mintzkov, A Brand, The Subs, Creature With The Atom Brain, The Sedan Vault, Tom Pintens en Tim Vanhamel.

Poppodium staat vier dagen in het teken van Belgische popmuziek

Breda heeft al langer de functie van springplank naar Nederland voor Belgische bands. Dit was al zo in de tijd van de voorganger van Mezz, Para en ook de afgelopen jaren weten de jonge Belgische bands Breda goed te vinden. Mezz gaat met Ik Zie U Graag nog verder en nodigt vier dagen lang alleen maar Belgische artiesten uit.

Programmeur Marco Petersen: “Mezz heeft regelmatig bands en acts op het programma staan die uit Belgie komen. Die concerten worden goed bezocht. Door zowel Nederlanders, als Belgen trouwens. Er zijn veel Belgische bands die in eigen land al behoorlijk groot zijn en waar we in Nederland nog amper van gehoord hebben. Daar zijn we nieuwsgierig naar en die willen we in 1 weekend naar Mezz halen.”

Daarbij wordt niet voor de gebaande paden gekozen. “De grote namen namen, zoals dEUS, Gabriel Rios, Milow en Vive La Fete hebben natuurlijk al (meerdere malen) in Mezz opgetreden. We zoeken voor Ik Zie U Graag juist de bands die hun weg naar het grote publiek in Nederland nog niet gevonden hebben. Voor de nieuwsgierige muziekliefhebber dus, die graag wil horen wat er aan zit te komen,”

Na het Graphic Design Festival, Boogiedown Breda en het filmfestival weer een nieuw festival in Breda. En ook Ik Zie U Graag moet de komende jaren terugkeren. “De Belgische cultuur heeft veel te bieden, niet alleen op het gebied van popmuziek. Het liefst zien we heel Breda in het teken staan van Belgische muziek, theater, literatuur en kunst. We gaan er daarom een jaarlijks terugkerend festival van maken dat steeds verder uit kan groeien.”

Het programma:
donderdag 23 april 
The Sedan Vault 
Barbie Bangkok 
A Brand

vrijdag 24 april
Creature With The Atom Brain
Off The Record
Mintzkov
 
zaterdag 25 april 
DJ Jules X
The Hong Kong Dong   
Vermin Twins 
The Subs
zondag 26 april
Tom Pintens 
Tim Vanhamel

Natuurlijk is 3VOOR12/Breda erbij en doet vier dagen verslag.