Clubs Rembrandtplein tot 8 uur open

Studio 80: "De nacht profiteert van 2 jaar lobbyen"

Robbie van Zoggel ,

De openingstijden van horeca op het Leidseplein en het Rembrandtplein worden vanaf juli 2015 verruimd. Dat heeft het stadsbestuur afgesproken met de politie en ondernemers.Het gaat om een proef voor drie jaar.

Als tegenprestatie gaan de ondernemers op de pleinen zich inspannen om het uitgaansgeweld en overlast voor omwonenden terug te dringen. Van der Laan. 'We willen de goede sfeer die er is op festivals, waar weinig sprake is van geweld, overbrengen naar de uitgaanspleinen.'

In de praktijk betekenen de ruimere openingstijden dat 26 nachtzaken vanaf 1 juli 2015 op vrijdag en zaterdag tot zes uur gasten mogen binnen laten en pas om acht uur 's ochtends hoeven te sluiten. Nu is dat nog vijf uur en zes uur. Zestig zaken met een avondvergunning mogen vanaf dan op vrijdag en zaterdag tot zes uur openblijven en tot vijf uur nieuwe gasten binnen laten. Voor horeca met een terras wordt het terrasregime voor zomer en winter gelijk, waardoor de terrassen vanaf juli 2015 in het weekend ook in de winter tot twee uur 's nachts open mogen blijven.