Vooruitblik op ADE14 met:

Guerilla Speakerz

Redactie 3voor12 Amsterdam ,

Nog acht nachtjes slapen en dan is het weer zover. De kleine week dat onze hoofdstad op z'n kop staat voor Amsterdam Dance Event. We blikken alvast vooruit met Guerilla Speakerz die samen met Plastician op vrijdag avond hun eigen Doggtown label x Terrorrhythm avond hosten in de Bitterzoet. Hoe bereiden ze zich voor? Wat zijn hun hoogtepunten? Waar kan je ze eigenlijk vinden die week? Lees het allemaal hier.

Wie: Daniel Scholtens & Marlon Yasol a.k.a. Guerilla Speakerz
Wat:
DJ/ producers
Waar:
Doggtown & Terrorrhythm label night @ Bitterzoet
Check hier het event

Hoe gaan jullie het 5 x 24 uur volhouden?
Same as always. Unlimited ristretto's tot 12.00 en daarna beginnen met bier drinken. Vervolgens niet meer stoppen. Zodra je stopt is het afgelopen.

Welke plaat moet absoluut gedraait worden tijdens ADE?
Onmogelijke vraag. Dus hier een hele waslijst. 

- Guerilla Speakerz - Grip
- Yheti - Foreign Lazers (Feat. Doshy)
- DJ Bigga - Boeke Anthem 
- BeauDamian - Onii Chan
- Guerilla Speakerz x Nymfo - Untitled (brunomars) 
- Bobby Shmurda - Hot N*gga (Remix) (ft. Mavado, Junior Reid, Popcaan & Jay X)
- Hitmane - Better Friends
- Tiesto - Lethal Industry (Torus Live Edit)

Wat is jullie ADE moment?
Twee jaar geleden waren we iets te lang blijven hangen op een after op de Wallen en moesten daarom meteen, riekend naar afterparty, doorgaan naar Felix Meritas, waar we in een panel met superstars Todd Terry en Francois K serieus en inspirerend moesten gaan doen over cratediggen in 2014.

Gelukkig deed Francois bijna een uur lang een monoloog, dus we konden rustig acclimatiseren. Heel tof om met zulke mensen in zo'n panel te zitten. Het jaar ervoor hadden we zelf nog een kaartje gekocht voor die panels.

Vorig jaar kreeg een van de mensen in onze groep bijna ruzie met een bepaalde EDM grootheid, omdat hij hem erop wees dat het misschien gevaarlijk was om een gigantisch CO2 kanon in een klein meisje dr gezicht te spuiten van 10 cm afstand. Zijn antwoord was: "HET IS MIJN FUCKING FEESTJE, IK DOE WAT IK WIL." Toen zijn we de backstage ingegaan en hebben zijn tortilla chips opgegeten. Dagen later vond ik een bedorven pot Salsa in mijn tas.
 

Wat is -naast dat van jullie- het leukste feestje/podium tijdens ADE?
Woensdag is de Pelican Fly Labelnight in de Nyx. Een label dicht bij ons hart, die we al 4 jaar lang geregeld naar Nederland trekken. Onder andere het label van Cashmere Cat, Lido & Canblaster.

Als je zin hebt in voorspel dan kan je ervoor naar FKA Twigs in de Tolhuistuin, dOOp vs Subp Yao in de Melkweg of Blue Daisy in de 80.
Na de Nyx kan je eventueel nog naar de North Sea Jazz Club, daar is een feestje van Biki90 (als je op Solar bent geweest, dan weet je wat Biki90 is) en Banganagangbangers.
 
Donderdag moet je naar Modeselektion. Schlachtofbronx, L-Vis 1990, Modeselektor. Als je daar geen zin hebt, dan moet je naar Wavefiles in de Up, want ze hebben DJ Funk geboekt. En dat is belachelijk hard.
 
Vrijdag kan je naast de Doggtown x Terrorhythm avond in de Bitterzoet van tevoren Sevdaliza haar show gaan checken in de Paradiso. Heb haar, ondanks dat we buds zijn, nog nooit live zien optreden. Nu gaat het hopelijk/eindelijk gebeuren. Zin in.
 
'Zaterdag kan je lekker uitslapen, want je hebt al je kruit verschoten in de Bitterzoet. Nadat je die eerste 12 Red Bulls hebt gedronken, kan je naar Bangers & Mash in het Blauwe Theehuis. In de nacht moet je naar EZ in de Air. Ik heb gehoord dat je niet binnenkomt als je de naam niet juist kan uitspreken, dus doe je research. Ganz, My Nu Leng, FullCrate en T.Williams staan er ook.'
 

Zondag misschien nog even afpilsen bij de broeders Dirtcaps, Boehmer en FeestDJRuud in de Jimmy.

Wat zeggen jullie als de Ziggo Dome belt voor een all-nighter?
"Sure, hoe groot is je budget?"


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag