Vooruitblik op ADE14 met: Alex Slagter

Robbie van Zoggel ,

Met zijn bureau Maslow is Alex Slagter sinds 1998 de vormgever van ADE. Daarnaast houdt hij van wielrennen, en fietst hij daarom dit jaar met danceblog Resident Advisor voor het goede doel van Londen naar Amsterdam. Hoe gaat hij dat volhouden?

Wie: Alex Slagter
Wat:
Vormgever (van ADE), eigenaar Mary Go Wild winkel
Waar:
kelderraves in de winkel, van donderdag t/m zaterdag

Hoe ga jij het 5 x 24 uur volhouden?
Zeg maar gerust 9 keer 24 uur. Ik draai dit jaar een dubbele ADE. Eerst 4 dagen fietsen van London naar Amsterdam en dan, hupsa, met gestrekt been het ADE in. We gaan met Mary Go Wild tijdens het ADE ook 3 middagen raves in de kelder houden en met Britta Möller en Krijn van Noordwijk gaan we 3 middagen fotograferen. Marcel Dettmann en Laurent Garnier staan op de lijst. Met dit vooruitzicht, en zeker na die fietstocht, zal de adrenaline door mijn lijf gieren.

Welke plaat moet absoluut gedraait worden tijdens ADE?
Grooveyard-Mary Go Wild

Wat is jouw ADE moment?
De middelvinger die ik kreeg van ADE opperhoofd Richard Zijlma toen hij afgelopen jaar, voorafgaand aan de Mary boekpresentatie, een onderscheiding kreeg van de burgemeester. Ik wist ervan en had 'm naar de Melkweg gelokt. Hij is niet de man die in de spot lights hoeft te staan.

Meer dan 150 plekken hosten een event, maar wat is de leukste ADE-locatie?
Ik ga hier supercheesy toch even mn eigen toko noemen. Op de Zeedijk 44 hebben we sinds kort ons winkeltje Mary Go Wild, genoemd naar ons boek. Maar die winkel heeft ook een kelder en daar zullen op de donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 20:00 dikke feestjes gegeven worden. We hebben grote namen gestrikt en het is vrij bijzonder dat ze midden op de dag vol gas geven in een kelder ramvol met 65 man. Elke artiest maken we uiterlijk 1 uur voor aanvang van de set bekend. Ik denk dat het enorm gezellig wordt. En behalve de entree is ook alle drank gratis. Dat wordt heel gezellig.

Je doet al een aantal jaren de vormgeving van ADE. Nu fiets je voor RA gesponsord van Londen naar Amsterdam. Wat voor ADE-ambities heb je nog meer?
Allereerst mag hier mijn partner Britta Möller niet vergeten worden. Sinds het najaar 1998 werken we als vormgever voor het ADE en is zij veruit het belangrijkste geweest in alle design. Sowieso een diepe buiging voor wat zij, met name de laatste jaren, voor mekaar heeft gekregen. Ze is de beste.

Ambities. Ik denk dan als eerste aan kwaliteit. Er liggen allerlei plannen om vanuit Mary samenwerkingen aan te gaan met derden. Denk dan aan evenementen zoals album releases en boekpresentaties, maar omdat we officieel partner van ADE zijn (zij hebben een shop in shop) zullen we ook gaan inzetten op de organisatie van maandelijkse ADE Playgrounds. Dus zichtbaarheid het gehele jaar door. Dat is voor zowel het ADE als Mary Go Wild en dus voor de 'scene' bijzonder waardevol. Daarnaast zal Maslow de komende 2 tot 3 jaren een flink aantal nieuwe dance-gerelateerde boeken gaan vormgeven die weer door Mary Go Wild zullen worden uitgegeven. Arne van Terphoven komt met de biografie van DJ Dano en ook het boek van The Sound of Belgium gaan we begeleiden, ontwerpen en uitgeven. Belangrijk bij al deze zaken is dat het heel goed gebeurt. En mooi. Dat ook. Anders heeft het voor mij persoonlijk weinig zin.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag