Oranje - Costa Rica kijken bij releaseparty SlapFunk in verbouwde Canvas op de 7e

De man achter de nieuwe release: Fransman Chris Carrier, Malin Genie en Samuel Deep nemen plaats achter decks

Jouko Peters ,

Van Doka naar Canvas
Het Nederlands elftal speelt morgen - zaterdagavond 5 juli - om 22.00 uur tegen Costa Rica in de kwartfinale van het WK voetbal in Brazilië, en die wedstrijd is op groot scherm live te bekijken in de verbouwde Canvas op de 7e. Op wat sowieso al een heugelijke dag belooft te worden - we zullen er toch niet uitvliegen? - gooien de Utrechtse heren van SlapFunk er na het duel nog een release party achteraan. Een paar maanden geleden stonden de Utrechters nog in de Doka - de kelder acht etages omlaag in hetzelfde gebouw - en ditmaal mogen ze het dus doen met een schitterend uitzicht over Amsterdam. Dat gaat gebeuren met niemand minder dan Chris Carrier, de Parijzenaar achter de nieuwste release genaamd True Step Locomotion, vertrouwd gezicht Malin Genie en SlapFunk's eigen Samuel Deep. Tijdens de wedstrijd van ons aller Oranje, tot 23.30 uur, is de toegang gratis.

Meer dan honderd releases
Zo luisterend naar de nieuwste release op het SlapFunk label, die van Chris Carrier, valt op dat zijn geluid doordrenkt is met funky elementen, maar de Fransman tevens niet vies is van een rauwe hiphop beat en stevige housekicks. True Step Locomotion - elf tracks totaal - is een veelzijdige EP, bestaande uit twee plakken vinyl. Carrier is de ervaren producer, met al meer dan honderd releases op zijn naam, en dat is niet uit de lucht komen vallen. De uit Parijs afkomstige dj/producer staat al jarenlang bekend als één van de meest getalenteerde producers uit de scene. Met zo veel verschillende releases op zijn naam - in 2010 kwam zijn debuutalbum uit op Robosul - valt Carrier nauwelijks meer in een hokje te stoppen; voor diegenen die daar fan van zijn. De Parijzenaar zweeft constant tussen house, drum 'n bass, minimal, techno, electro, house, funk en disco, en geeft overal zijn eigen draai aan. Naast Carrier, die zijn nieuwe EP ongetwijfeld zal draaien, nemen Malin Genie - onder andere bekend van Tomorrow Is Now, Kid! - en SlapFunk's eigen Samuel Deep plaats achter de decks; twee vertrouwde gezichten die horen bij de Utrechtse organisatie.

SlapFunk Releaseparty w/ Chris Carrier, Malin Genie & Samuel Deep //zaterdag 5 juli // Canvas op de 7e // Wibautstraat 150 // 22.00 - einde


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag