Unknown Pleasures #4

Live avond met Alumna, Velvvet en Floris Bates and the Rented Friends

redactie 3voor12 Amsterdam ,

MC Theater, The Daily Indie en 3voor12 Amsterdam organiseren gezamenlijk om de maand de indie bandavond Unknown Pleasures. Met deze avond willen de drie partners een steeds groter wordend gat in het Amsterdamse uitgaansleven vullen; een avond waarop indie liefhebbers alternatieve muziek en nieuwe bands kunnen ontdekken. Tijdens alweer de vierde editie van Unknown Pleasures, die zal plaatsvinden op zaterdag 29 augustus a.s., staan de bands Alumna, Velvvet & Floris Bates and the Rented Friends op het podium van MC Theater.  

Alumna
Alumna is de band rondom de Haagse singer-songwriter Diede Oosterveen. De muziek van Alumna kan worden omschreven als dreampop en indie en is geïnspireerd door acts als Beach House, Radiohead, the XX en The Shins.
Mede dankzij deze dromerige sound is Alumna geselecteerd voor de Popronde en is één van hun tracks gebruikt voor de Nationale Sportweek. Deze maand is Alumna de 3voor12 Den Haag Selecteert-act.

Velvvet
Maar er is ruimte voor meer indie talent uit de deels hof- en deels hoofdstad. Velvvet presenteerde in 2013 zijn Bright EP in een volle bovenzaal van Paradiso. Nu, een jaar later, brengt de band vier nieuwe singles uit. De rechttoe, rechtaan indierock van voorheen heeft plaats gemaakt voor jaren-80 indiepop. De band laat zich muzikaal voornamelijk inspireren door bands als Julian Casablancas, Swim Deep en The Sunshine Underground.

Floris Bates and the Rented Friends
George Michael's toyboy zou trots zijn op deze Haarlemse antiheld die onlangs is opgedoken vanuit de Haarlemse underground. Dit klassiek geschoolde jizz-jazz poptalent schrijft liedjes die overgoten zijn met een flinke dosis tropische vrolijkheid, seksuele frustratie en vrolijke foutheid. Muziek met een knipoog dus.

Datum: vrijdag 29 juni 2014
Tijd: Deuren open 21.30 uur, start 22.00-02.00 uur
Tickets: € 7,50
Meld je hier aan voor het Facebook event.

Heb je geen zin om zo lang te wachten? De komende drie weken kun je iedere donderdagavond in MC Toko terecht voor Acoustic Pleasures, de spin off van Unknown Pleasures.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag