Utrechters van SlapFunk belegeren kelder van Doka voor releaseparty nieuwe EP

Horizon met Mugwump en Ewan Pearson in MC Theater, eerste Nederlandse Algorave aan Amstelveenseweg

Jouko Peters ,

Utrechtse gekheid
De gezellige Utrechters van SlapFunk brachten zo'n drie weken geleden Raw Joints #3 uit en bij het releasen van die nieuwe EP hoort uiteraard een feest; in de heerlijk donkere kelder van Doka. Het Utrechtse label doet voor een vijf uur durend nachtje Amsterdam aan en trekt ten strijde met Samuel Deep, Anil Aras, Larry de Kat en U Know & The Drill. Alle heren uit de eigen stal droegen hun steentje bij aan de totstandkoming van de nieuwe plaat, die prima wordt ontvangen en opnieuw de zo herkenbare en geliefde SlapFunk schwung heeft. We interviewden deze week de heren van Bicep (interview verschijnt binnenkort online) en zij raakten maar niet over uitgesproken over Raw Joints #3. De organisatie houdt op de avond zelf overigens nog een kleine loterij voor alle vinyljunkies. Met in het achterhoofd dat Doka binnenkort haar deuren sluit, lijkt een geslaagde avond in de maak. En dan maar hopen dat die nieuwe EP met klappers zo nu en dan eens voorbij komt razen. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via de voorverkoop.

SlapFunk's Raw Joints #3 releaseparty w/ Larry de Kat, Anil Aras, Samuel Deep & U Know the Drill // zaterdag 22 maart // club Doka // Wibautstraat 150 // 23.00 - 04.00

Horizon naar MC Theater 
Over feesten van Horizon in de hoofdstad schreven we al eerder en vrijdag keert de organisatie terug in Amsterdam voor een avond met acid house fenomeen Ewan Pearson en de Belgische alleskunner Mugwump. Met de voorgaande editie in Doka nog in ons achterhoofd gegrift, Trevor Jackson en nd_Baumecker & Massimiliano Pagliara draaiden toen sterke sets, hebben wij zin in deze editie in het MC Theater. De in Berlijn woonachtige Pearson is een druk bezet man, die regelmatig in de Berlijnse Panoramabar en Londense Fabric staat en al muziek maakt sinds 1996. Dat hij niet stilzit is onder andere te zien aan de vele alter-ego's waaronder hij muziek maakt. Voorbeelden zijn Maas, Sulky Pup, Villa America, World of Apples en Dirt Box, om er maar een paar te noemen; bepaald geen kleine vis dus. Op de Belg Geoffroy Mugwump, die vliegt tussen disco, house, techno en groovy jaren '80 popmuziek, valt nauwelijks een label te plakken. Met releases op Cocoon, R&S en Kompakt op zijn naam is meteen duidelijk dat hij veel in zijn mars heeft en hij mag draaien onder begeleiding van de visuals van VJ Heleen Blanken. Reza Athar opent de avond in de grote zaal, terwijl Redlight Records de muzikale omlijsting mag verzorgen in de tweede zaal.

Horizon w/ Ewan Pearson & Mugwump // zaterdag 22 maart// MC Theater // Polonceaukade 5 // 23.00 - 05.00

Rauwe elektronische geluiden
De Nederlandse organisaties FIBER en STEIM hebben de handen ineen geslagen en organiseren samen de eerste Nederlandse Algorave in de OCCII aan de Amstelveenseweg. Wij hadden er nog niet eerder van gehoord, maar de Algorave 'brengt de cerebrale wereld van live coding en de rauwe energie van raves samen tot een nieuwe beweging in clubcultuur', waarin artiesten centraal staan die hun muziek live maken door het schrijven en herschrijven van code. "Het klinkt misschien wat nerdy, maar het is ontzettend tof en een volgende stap in live elektronische muziek maken en beleven", laat organisator Benjamin van Gaalen van FIBER desgevraagd weten. Feestgangers die op zoek zijn naar een nieuw soort vuige, onvoorspelbare avond vol industrial/techno-geluiden en echte live elektronische muziek zitten zaterdagnacht dus goed aan de rand van het Vondelpark. Algoraves omarmen de buitenaardse geluiden van vroegere raves en introduceren futuristische ritmes en beats gemaakt door algoritmisch-ondersteunde processen. Het is simpel gezegd aan de mensen op de dansvloer om de muzikanten te steunen en het creatieve werk van het feest te verrichten door ze feedback te geven in vorm van sfeer, dans en energie. De NOS maakte eerder al een kort nieuwsitem over het nieuwe fenomeen. 

FIBER & STEIM present Algorave // zaterdag 22 maart // OCCII // Amstelveenseweg 134 // 22.00 - 04.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag