14:51 Alleskunner Trevor Jackson en Ostgut Ton's nd_Baumecker vrijdag in club Doka

Peter van Hoesen en Abstract Division vergezellen Sandrien zaterdag tijdens Imprint in Trouw

Jouko Peters ,

Niet vaak in Nederland
Trevor Jackson is een bezige baas en houdt zich lang niet uitsluitend bezig met muziek maken en draaien. De Londense alleskunner runt namelijk ook een eigen label - Output Recordings; ontdekte daarmee o.a. Four Tet - en is daarnaast een gewaardeerd kunstenaar, die zijn sporen in het Britse nachtleven al lang en breed heeft verdiend. Een label valt er op Jackson nauwelijks te plakken, maar dat hij de afgelopen vijf jaar niet meer in Nederland heeft gedraaid is veelzeggend. De Engelsman springt uiterst zorgvuldig om met het uitkiezen van zijn gigs; petje af voor de organisatie dus. Zet die boeking tegenover het binnenhalen van Berghain/Panoramabar's nd_Baumecker - die samen draait met zijn in Berlijn woonachtige vriend Massimiliano Pagliara - en de verwachtingen zijn meteen hooggespannen. Horizon's Reza Athar verwacht een 'sensuele' set van de twee: "Pagliara is meer de disco en wave achtige producer met een sterke voorliefde voor de jaren '80, terwijl nd_Baumecker heel erg breed draait en daarmee in staat is om veel niches en subgroepen te bedienen; zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit." Dat belooft wat. Zelf mag Athar openen, dus kom vroeg is ons advies.

Horizon w/ Trevor Jackson & nd_Baumecker // vrijdag 24 januari // club Doka // Wibautstraat 150 // 22.00 - 04.00 

Soundscapes en fabriekstechno
Over Peter van Hoesen is al ontzettend veel gezegd en geschreven en Sandrien en Imprint hebben zaterdag de eer om hem opnieuw in Trouw te mogen ontvangen. De Belg, die met Perceiver een van de beste technoalbums van 2012 uitbracht, speelde tijdens de Resident Advisor special tijdens ADE nog aan de Wibautstraat en dat werd een memorabele avond; een reis tussen rammend harde fabriekstechno en waanzinnige soundscapes. Naast Peter van Hoesen heeft Sandrien - die zelf uiteraard ook achter de decks plaats zal nemen en binnenkort opnieuw in de Berlijnse Berghain staat - Abstract Division uitgenodigd; het Utrechtse duo van Dynamic Reflection. De dansvloergerichte Paul Boex en technopurist Dave Miller blijken al een tijdje een ideale combinatie en mogen hun kunsten zaterdag voor de allereerste keer in Trouw vertonen; iets waar de heren al maanden naar uit kijken. Rauwe en underground techno boven dus, terwijl publiekslieveling San Proper beneden De Verdieping host. Kalabrese & Rumpelsoundsystem van het Berlijnse label Perlon komen langs.

Imprint w/ Peter van Hoesen & Abstract Division // zaterdag 25 januari // TrouwAmsterdam // Wibautstraat 127 // 23.00 - einde


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag