16:58 Donkere techno in Doka met Shifted, Abstract Division, Jeroen Search en Dispar Vulgo

Eerste 'sexy clubavond' Psychedelic Romance van Jean Pierre Enfant aan de overkant in Trouw

Jouko Peters ,

Rauw en hard
Voor de liefhebbers van stevige en donkere techno is de Doka zaterdagavond een prima locatie om de nacht door te brengen. De organisatie achter ADEPT keert na ADE - de editie in de Undercurrent - terug naar Amsterdam en heeft Shifted, Jeroen Search en Dispar Vulgo uitgenodigd. Dynamic Reflection's Abstract Division completeert de rauwe line-up. De Engelsman Shifted is een graag geziene gast in de Nederlandse technoscene en laat keer op keer horen waarom. Niet alleen z'n dj-sets zijn van een hoog niveau; Guy Brewer's eigen werk wordt door collega's ook bijzonder hoog aangeslagen en veel gedraaid. Terwijl Shifted de headliner van de avond is, mag ook de randprogrammering er meer dan zijn. Ervaren rot Jeroen Search weet als geen ander hoe hij een zaal naar zijn hand kan zetten en runt met succes zijn eigen invloedrijke label Search. Dispar Vulgo is een gelukkig man en maakt komende zomer zijn welverdiende debuut op Awakenings Festival, terwijl de heren van Abstract Division bij het arriveren in de Wibautstraat ongetwijfeld nog even terug zullen gaan naar hun memorabele debuut in Trouw van een aantal weken geleden. Een stevig ondergronds avondje oorlog lijkt daarmee gegarandeerd. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via de voorverkoop.

ADEPT w/ Shifted, Jeroen Search, Abstract Division & Dispar Vugo // zaterdag 8 februari // club Doka // Wibautstraat 150 // 23.00 - einde

'Sexy, warm en zwoel'
Toen we Jean Pierre Enfant kort geleden interviewde voor onze rubriek De Platenkast liet hij vallen dat hij zijn eigen clubavond in Trouw mocht gaan doen. Aanstaande zaterdag is het zover en staat de eerste uitnodigende editie op het programma. Toen we hem destijds vroegen naar zijn avond - Psychedelic Romace - kwam hij met de volgende uitleg: "Alles draait om sexy, warme en zwoele techno. Ik wil ook graag iets meer de UK-kant op. Mijn eigen avond komt voort uit het feit dat ik vind dat de sexy en zwoele kant van techno onderbelicht raakt door de harde sound van de laatste tijd. Dat vind ik soms zonde." Met andere woorden: de avond lijkt een uitstekend alternatief voor de stevigere sound aan de overkant. A Made Up Sound (Dave Huisman, red.) komt langs tijdens editie nummer één, terwijl de puristen van Minilogue (live) en Trouw residents Nuno dos Santos en Tsepo, a.k.a. Jan van der Lugt, De Verdieping mogen vullen.

Psychedelic Romans w/ A Made Up Sound // zaterdag 8 februari // TrouwAmsterdam // Wibautstraat 127 // 23.00 - einde


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag