23:02 Wooden De-Constructions

Einde na 5 jaar een feit

Robbie van Zoggel ,

Net nu de single Punch In The Face van de band lekker viraal gaat via een heerlijke videoclip, bereikt het verrassende einde van Wooden Constructions als een meteorietenregen in Rusland deze vrijdag planeet aarde. De band meldt de breuk op hun site als volgt:

Dames en heren,

Het is tijd voor iets nieuws, tijd om dingen af te sluiten. Elk fenomeen lijkt zijn eigen ideale tijdsduur te hebben: een ‘moment’ schijnt ongeveer drie seconden te duren, een volwassene heeft een gemiddelde concentratiespanne van 45 minuten, en volgens Italiaanse wetenschappers kan een verliefdheid niet langer duren dan een jaar. Wooden Constructions hebben vijf jaar lang, door het hele land, heel veel spullen verplaatst. Ze hebben alles gezien, en alles gedaan. Het waren de vijf mooiste jaren uit hun jeugd. Nu zijn ze oud en moe, kreupel en doof. Het is tijd voor deconstructie. Het leven gaat door, want deze eenheid valt uiteen in vier verschillende delen. Ieder zal zijn eigen weg gaan, of deze nu bestaat uit het maken van een keuze, het hebben van een verplichting, het nemen van een verantwoordelijkheid, of het volgen van een roeping.

Wooden Constructions bedanken hierbij iedereen voor alles. Wij hopen jullie allemaal weer te zien in een andere context.


De band produceerde een EP
Don’t ask me man, I don’t know why en een album, People Now People. Het speelde op een paar memorabele festivals, waaronder afgelopen voorjaar op ULTRA-Einde in de Melkweg.

                                              Wooden Constructions  

     

      Cliprelease Punch In The Face, 15 januari 2013

Bekijk alle video's  ―►


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag