Monokino: De Groeten Uit China

Amsterdamse band tourt in land van de rijzende zon

Amsterdam ,

De Amsterdamse indie-electro act Monokino is zojuist teruggekomen van een succesvolle tour door China met als grote hoogtepunten de shows in Shanghai en op Strawberry Festival in Peking. Zaterdag 29 juni speelt de band overigens gratis een in-store concert in Concerto Amsterdam. Aanvang 16:30 uur.

De nieuwe nummers van Monokino’s laatste album Fake Virtue werden goed ontvangen door duizenden festivalgangers. De songs kwamen direct op de vele downloadsites in China terecht. Monokino twijfelt niet om binnenkort weer terug te keren naar het land van de rijzende zon.Strawberry Music Festival is het grootste internationale festival van China met bezoekers en acts uit Europa, Amerika, Australië, Taiwan, Hong Kong en Singapore. Het festival wordt georganiseerd door Modern Sky, een bekend platenmaatschappij en entertainmentbedrijf uit Peking.

Foto: Het voormalig EXPO terrein in Shanghai was dit jaar de locatie van het Modern Sky Strawberry festival. Een gigantisch maanlandschap met vele omliggende schotels.

Met een succesvolle vijfde editie achter de rug, belooft het festival de komende jaren te gaan uitbreiden naar andere Chinese steden als Xi’an om nog meer Chinese jongeren en muziekliefhebbers aan te trekken en bekend te maken met de Strawberry lifestyle. De programmering van het festival blijft een moeilijke opgave.

Kraftwerk stond voor dit jaar geprogrammeerd. Helaas gaf het ministerie van cultuur geen permissie aan de band vanwege een optreden tijdens het Free Tibet concert in Washington D.C. 15 jaar geleden. Dat Kraftwerk toen niet heeft gespeeld i.v.m. noodweer, daar heeft het ministerie geen boodschap aan.

Sinds Monokino in 2008 is getekend door Modern Sky Asia, hebben zij de afgelopen jaren veelvuldig door China getourd. Hoogtepunten van Monokino's shows in China waren de optredens op de World Expo in Shanghai, het Strawberry Festival in Beijing en Shanghai en het Midi Festival in Peking. Dit jaar speelde de band naast de festival shows in Peking en Shanghai in clubs in de steden Changhsha, Guangzhou, Macau, Wuhan, Shenzhen, Hefei en Hangzhou. Een hectische, avontuurlijke tour en een dankbaar publiek!

Het allereerste optreden in China tijdens deze tour voelde weer als vanouds. Veel enthousiaste fans. Een enorm dankbaar publiek!

Niet alleen japanners maken overal foto’s van ;-)

Lokale pers.

Even dachten we arena rock te maken.

Strawberry Music Festival, Shanghai, China

Na de festival shows volgden de club shows in Changhsha, Guangzhou, Macau, Wuhan, Shenzhen, Hefei en Hangzhou.