Groeten Uit: Popronde Deventer

De koek raakt niet gauw op in Deventer

Robbie van Zoggel | Foto's: Larah E. Tompa ,

Hoe verrassend en divers is de Popronde dit jaar? Voor een antwoord reizen we deze zaterdagavond in september op de bonnefooi maar ook een beetje op voorbedachte rade af naar Deventer. Van Capeman tot Skip & Die: een portret van een avond met Amsterdamse bands in een voor ons nog onbekende stad en voor een Deventernaar vaak nog onbekende muziek.

Bad Bentheim
"Bad Bentheim", lezen we op de lichtbak op het perron in Amersfoort. Dat je in Nederland in een kleine anderhalve uur bijna in Duitsland kan zijn, is het bewijs van een avond en nacht Popronde in Deventer. We zijn hier voor een portret van niet minder dan 6 bands uit Amsterdam die de eer hebben om nieuw publiek te veroveren op nog niet ontgonnen plekken in het land. In een nieuwe Groeten Uit een verslag van de optredens en gesprekken met Capeman, Amarins & Le Gatte Negre, A Polaroid View, Gerhardt, Ze Mannschaft en Skip & Die.

Amarins & Le Gatte Negre op Popronde Deventer 2011. Gekkigheid in de Joodse Synagoge. De nieuwe locatie van de Popronde Deventer is de gekste plek waar Amarins en co tot nu toe speelt.

Een handjevol (50) mensen ervaart een erg ongewone avond met originele volksmuziek, nootjes, bier en wijn. De volgende ochtend staat er weer een normale kerkdienst op het programma.

Amarins verontschuldigt zich alvast voordat het laatste nummer wordt ingezet: "Dit wordt de eerste reclame ooit in deze kerk", waarna de hele band met een toneelstukje hun 2 albums in de aanbieding gooien bij het Deventer publiek.

Het Burgerweeshuis is de grootste club van Deventer en de plek waar Skip & Die de laatste in de rij is van de optredens tijdens de afterparty. Gino: "Waar we ook optreden, we geven zoals altijd met zijn vieren evenveel gas. Ik denk dat het publiek ons zeker kon waarderen, alleen leek het niet elk moment te zien".