Japanese Cool Collective vermaakt zich uitstekend op Fuji Rock

New Cool Collective maakt een rondje langs de Japanse Blue Note clubs, Join Alive en Fuji Rock

Redactie Amsterdam ,

Na een druk winterprogramma leent de zomer zich ook uitstekend om als succesvolle Nederlandse act een rondje om de globe te vliegen en aan de andere kant van de wereld een paar festivals mee te pikken. Na Anatopia en Finn Silver stapt ook New Cool Collective in het vliegtuig voor een tournee door Japan, langs de podia van Join Alive in Sapporo, Blue Note Nagoya, Blue Note Tokyo (2 avonden) en de klapper Fuji Rock festival bij Mount Fuji. Jullie krijgen de hartelijke groeten!

Op het eiland Hokkeido bij Sapporo geeft New Cool Collective het eerste optreden van deze tour op het Join Alive Festival. Samen met de Engelse band Feeders zijn ze de enige buitenlandse acts op dit driedaags festival dat vier grote podia telt. Het is een hele goede binnenkomer voor hen. Een grove 2000 man kunnen de show uitermate goed waarderen en vanaf de eerste tot de laatste noot danst en juicht de menigte erop los.

Daarna door naar de Blue Note clubs in Nagoya en Tokyo. Ook hier smult het publiek van de live machine die New Cool Collective door de jaren heen geworden is. Na staande ovaties in beide clubs trekt het gezelschap verder naar Fuji Rock, waar onder andere grote namen als Radiohead, Beady Eye en The Stone Roses op het menu staan. New Cool Collective toert al negentien jaar over de hele wereld en stonden op vele grote festivals, maar enige zenuwen speelt hen absoluut parten voor het optreden op dit gerenommeerde festival. Zou er ook publiek komen?

Er staan hier twee optredens gepland, een opwarmsessie in het Café de Paris vroeg in de middag en een grote gig op Orange Court hoofdpodium. En opwarmen is het, want in de het uitpuilende café stijgt het kwik tot ruim veertig graden dat letterlijk veranderd in een sauna. Het blijkt een goede zenuwdoder en levert flink wat positieve tweets op onder het festivalpubliek, met als gevolg een afgeladen festivalveld bij het mainstage later die dag. Een uur lang geeft New Cool Collective het beste van wat ze in huis hebben en het Japanse publiek gaat compleet uit hun dak. Dit maakt de tour tot een waanzinnige ervaring!