Groeten Uit: Popronde Deventer

De koek raakt niet gauw op in Deventer

Tekst: Robbie van Zoggel | Beeld: Larah E. Tompa ,

Hoe verrassend en divers is de Popronde dit jaar? Voor een antwoord reizen we deze zaterdagavond in september op de bonnefooi maar ook een beetje op voorbedachte rade af naar Deventer. Van Capeman tot Skip & Die: een portret van een avond met Amsterdamse bands in een voor ons nog onbekende stad en voor een Deventernaar vaak nog onbekende muziek.

De koek raakt niet gauw op in Deventer

Hoe verrassend en divers is de Popronde dit jaar? Voor een antwoord reizen we deze zaterdagavond in september op de bonnefooi maar ook een beetje op voorbedachte rade af naar Deventer. Van Capeman tot Skip & Die: een portret van een avond met Amsterdamse bands in een voor ons nog onbekende stad en voor een Deventernaar vaak nog onbekende muziek. .  

"Bad Bentheim", lezen we op de lichtbak op het perron in Amersfoort. Dat je in Nederland in een kleine anderhalve uur bijna in Duitsland kan zijn, is het bewijs van een avond en nacht Popronde in Deventer. We zijn hier voor een portret van niet minder dan 6 bands uit Amsterdam die de eer hebben om nieuw publiek te veroveren op nog niet ontgonnen plekken in het land. In een nieuwe Groeten Uit een verslag van de optredens en gesprekken met Capeman, Amarins & Le Gatte Negre, A Polaroid View, Gerhardt, Ze Mannschaft en Skip & Die. Onze excuses aan Kill 'em Mister. De nieuwe band met o.a. Bombay Show Pig Mathias Janmaat treedt net een paar weken live op en is vanavond door onze vingers geglipt. Ze staan op de Hollandse Nieuwe-compilatie van augustus en staan tijdens de Popronde 9 keer op de planken.

Gezien: Popronde Deventer 2011 op 6 podia, 24 september 2011. Er is nog genoeg gelegenheid om meer onbekende plekken en acts in het land te ontdekken. De Popronde 2011 reist nog tot en met 11 november rond.