3tip12! Indieliefjes

WEEK 33: Andy Burrows, Southern Sunrise en Haim

Amsterdam ,

► 'Mister America' Andy Burrows te zien in Amsterdamse Bos
► Liefhebbers van zuidelijk Engeland Southern Sunrise in Studio/K
► Destiny's Child maar dan 'related' en met instrumenten: Haim

Andy Burrows
Liedjes schrijven kan 'ie wel, deze ex-drummer van Razorlight. America was een enorme hit in 2006 en neergepent door Burrows himself. Niet door 'the most hated man in UK music', Johnny Borrell, die onlangs slechts 596 albums verkocht in Engeland.
Burrows heeft zichzelf succesvol losgeweekt van alle negatieve aandacht die er was richting Razorshite en is als solomuzikant lekker bezig. Hij maakt eerlijke pop met reflectieve teksten. In een interview met 3voor12 beschreef hij zichzelf als een 'over de top melodramatische idioot', vanwege zijn droevige uitingen in zijn liedjes. Zondag komt hij het Amsterdamse Bos wat warmte brengen met zijn ingetogen persoonlijkheid, met niemand minder dan Michael Prins als voorprogramma.

Andy Burrows, Live at Amsterdamse Bos, zondag 18 augustus 2013, 17:00 uur

Southern Sunrise
In Zuid-Engeland is het zelden zonnig weer. Toch is dit duo verliefd op het zuiden van Groot-Britannië, met name op de kuststad Brighton. Niet geheel toevallig dat het debuutalbum is vernoemd naar de stad en de bandnaam naar de zonsopkomst in het zuiden.
Het is aardig om te weten dat dit duo een samensmelting is van een Britse zangeres, Shonagh Macleod, en een Nederlands musicus, Arjan Pieters. Samen maken ze lief klinkende indie-pop, met de welbekende invloeden van het 'folkmeisje waar alle mannen verliefd op zijn' Laura Marling en Noah And The Whale, wiens frontman toevallig ook hoteldebotel op Marling was.

Southern Sunrise, Studio/K, zondag 18 agustus 2013, 16:00 uur

Haim
Drie best wel knappe zusjes die muziekinstrumenten bespelen, goed kunnen zingen en samen in een band zitten. Tsja, dat kan gewoon niet misgaan. Zeker als ze ook nog behoorlijk toegankelijke en catchy indiepop uit hun gouden keeltjes en instrumenten persen. Dat is nou wat je noemt 'successful parenting'.
Haim is als Destiny's Child met instrumenten, met invloeden van Fleetwood Mac en synthpop uit de jaren tachtig. Omdat de band een enorme hype is wordt het waarschijnlijk lastig om Bitterzoet binnen te komen, maar waar een wil is, is er altijd een weg.

Haim, Bitterzoet, woensdag 21 augustus 2013, 20:00 uur