3tip12!: Het nieuwe Underworld: Karl Hyde

WEEK 16: Jupiter met dj-set in Sugar Factory, TenTempiés presenteert nieuwe EP in Bitterzoet

Robbie van Zoggel ,

► Underworld's minimal en techno maakt ruimte voor soundscapes en verstilde popsongs
► Hemelse discoplaatjes met Jupiter
► TenTempiés even 'thuis' voor EP-presentatie

Karl Hyde
Van groezelig keldertje tot festivalweide, het maakt niet uit waar Karl Hyde en Rick Smith hun uitblinkende productiegaven aan de man brengen. Het verhaal van Underworld is al door miljoenen monden doorverteld als altijd legendarische liveband, een ervaring om met trots mee je graf in te nemen. Op zowat elk dancefestival kun je wel rekenen op een dj-set met als climax klassiekers als Born Slippy of Cowgirl. Karl Hyde ziet na dik 30 jaar het moment om zijn zegetocht serieus te combineren met een solocarrière. Op zijn debuut Edgeland maakt de minimal en techno ruimte voor soundscapes en verstilde popsongs met persoonlijke verhalen.

Karl Hyde, De Duif, woensdag 17 april 2013, 21.00 uur

Jupiter op Club 2CV
Met headliner Jupiter op de derde editie staat het nu-discofeest Club 2CV serieus op de kaart. Organisator en dj Martijn Pelle is dolbij: "Het Frans-Engelse duo was al vaste prik op de gevierde Franse Kitsuné-compilaties; met albumdebuut Juicy Lucy gaat het vliegwiel echt voor ze draaien". In de Sugar Factory wordt de live setup ingewisseld voor de draaitafel en ligt een setlist klaar met lichte poppy disco in een juiste balans tussen house en donkere platen. Jupiter kiest in hun huidige tour de kleinere venues uit dus ook in Sugar Factory is de intimiteit op de dansvloer gegarandeerd.

Jupiter op Club 2CV, Sugar Factory, vrijdag 19 april 2013, 23.00

TenTempiés
Met de release van de nieuwe single Nada Te Pido eind december kondigde de Amsterdamse rock-mestizo band TenTemPiés de komst al aan van hun nieuwe EP A Casa Tierra. Met de presentatie wordt hun tour in maart door Chili -de geboorteplaats van zanger Maurino Alarcóns ouders- feestelijk afgesloten in Bitterzoet. Om te horen dat hun faam inmiddels groot is buiten Nederland, dat het elk optreden weer een groot feest is en dat TenTemPiés in 2009 niet voor niets publieksfavoriet was bij de Amsterdams Popprijs, de plek waar het eerste zaadje werd geplant. Ook leuk: we geven kaarten weg voor de show in Bitterzoet!

TenTempiés, Bitterzoet, donderdag 18 april 2013, 20:00 uur