3tip12 week 6

5 jaar Click, Protestavond Tegen Liefdesverdriet en Frisse Moed Festival

Fleur Reuser, Daan van der Schroeff en Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar niet van plan zijn om thuis te blijven.

Click pakt uit met verjaardagsmarathon op vijfde verjaardag

Op zaterdag 11 februari wordt de Westerunie van 's ochtends 11 uur tot 7 uur de volgende ochtend overgenomen door Click. Deze marathon wordt gehouden naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de organisatie. In de 20 uur komen veel residents, nationale dj's en ook buitenlandse gasten voorbij die we vaker bij Click hebben gezien. Een greep uit de line-up: Technasia, Gabriel Ananda, Mark Henning, Kaiserdisco, Steve Rachmad, Remy, De Man Zonder Schaduw, Anton Pieete, ONNO en Sandrien.

Click is goed bezig. De organisatie heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt met succesvolle ADE edities in thuisbasis de Westerunie, waar niet de minste namen voorbij kwamen. Ook buiten de Westerunie is Click actief, met strandfeesten in Woodstock 69 in Bloemendaal aan Zee, de Click Koninginnedag edities aan het Frederiksplein, hosting op festivals, tours in het buitenland en onlangs nog een zeer geslaagd kerstfeest in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Op naar de volgende vijf! Click 5 Years XL Anniversary, Westerunie, zaterdag 11 februari 2012, 11:00-07:00 uur.

Protestavond Tegen Liefdesverdriet

Je kunt natuurlijk lekker cliché met je geliefde op de bank een romantische komedie kijken. Maar mocht je nu op Valentijnsdag last hebben van liefdesverdriet, dan moet je in Trouw zijn. Daar organiseren de Hospital Bombers namelijk het Protest Tegen Liefdesverdriet.
Op deze avond treden onder andere Roosbeef, Spinvis en Awkward I op en ex-Rembo & Rembo Maxim Hartman praat de avond aan elkaar. Maar eigenlijk gaat het vooral om de presentatie van het tweede album At Budokan van de Hospital Bombers. Protestavond tegen Liefdesverdriet, Trouw, 14 februari, 20:00 uur

Katía brengt frisse moed

Vrijdag 10 februari spelen zeven acts op het Frisse Moed Festival in zaal 100: o.a. Katía, Port of Call, Long Conversations and the Closet Orchestra, The Bellbines en Split Milk zijn van de partij. Katía kwam zelf met het idee voor deze avond en met wat hulp van Paul van Dijk zijn deze zeven bands en songwriters geselecteerd om er een mooie avond van te maken. Hopelijk gaan deze singer-songwriters ervoor zorgen dat je vrijdagavond daadwerkelijk vol goede (frisse) moed deze grote huiskamer verlaat. 

UPDATE 21:07
"Wegens omstandigheden bij Zaal 100 kan de geplande Frisse Moed avond deze vrijdag NIET doorgaan. We zullen het moeten verplaatsen naar een nieuwe datum."
- Katía