Tweede album Tom Trago verschijnt in april

Producer is volgende week volop aanwezig op 5 Days Off

3VOOR12 NL Jochem Boom ,

De Amsterdamse producer Tom Trago gaat een drukke maand tegemoet. Volgende week staat hij twee keer op het podium tijdens 5 Days Off en eind deze maand komt zijn tweede album Iris uit.

Producer is volgende week volop aanwezig op 5 Days Off

De Amsterdamse producer Tom Trago gaat een drukke maand tegemoet. Volgende week staat hij twee keer op het podium tijdens 5 Days Off en eind deze maand komt zijn tweede album Iris uit. Op de plaat staan een aantal opvallende samenwerkingen. Zo maakte Trago tracks met house-veteraan Tyree Cooper, Olivier Daysoul (o.a. bekend van samenwerking met Hudson Mohawke), Meikbar, Om'mas Keith, Romanthony en goede vriend San Proper.

Die samenwerkingen zijn heel natuurlijk tot stand gekomen. "Ik heb ze allemaal gewoon benaderd en gevraagd of ze mee wilde doen. Ik waardeer de muziek van deze mensen en ik heb veel respect voor ze. Het voelde als een soort wederzijds respect naar mij toe, dat ze mee wilden doen. In tegenstelling tot Voyage Direct is Iris een echt album, vindt Trago zelf. “Dit album is veel meer overdacht dan Voyage Direct. Die is eigenlijk in het nachtleven ontstaan. Dit is veel meer een studioalbum. Er staan meer echte songs  op en het is minder dansbaar dan Voyage Direct.”

Zoals iedere zichzelf respecterende liefhebber of maker van dansmuziek is ook Tom Trago volgende week volop te vinden op 5 Days Off. “Ik speel woensdag met mijn band The Dirt Machine in Paradiso, als voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig. The Dirt Machine is anderhalf jaar geleden ontstaan nadat ik en San Proper even zin hadden om iets anders te doen dan house en hiphop draaien.”

“We spelen allebei ook instrumenten, ik toetsen en hij gitaar. Zo zijn we eerst in de studio begonnen met het maken van new wave popmuziek die ook dansbaar is. We halen veel inspiratie uit muziek van bijvoorbeeld Talking Heads, David Bowie en LCD Soundsystem. Inmiddels is het een echte band geworden. We spelen sinds kort live met een drummer en een bassist erbij.”

Op zaterdag is Tom Trago ook nog te zien in de Melkweg tijdens het Foxes & Wolves feest. “Daar draai ik eigenlijk zoals ik altijd doe, met een breed scala aan dansplaten. Ik gebruik vaak ook wel eigen producties en nieuwe platen van mijn label Rush Hour. Ik probeer er vooral voor te zorgen dat het een feestje is.”

Tom Trago is tijdens 5 Days Off op woensdag te zien in het voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig in Paradiso met zijn band The Dirt Machine en op zaterdag draait hij op de Foxes & Wolves nacht in de Melkweg.