Hete disco met Palmbomen

Tropische geluiden in de Melkweg tijdens Foxes & Wolves

Anne Caroline Slump ,

Foxes & Wolves hebben de Amsterdammer Palmbomen tijdens 5 Days Off weten te strikken voor de heetste discoavond van het jaar. Een keur aan nieuwe, oude en space disco met Aeroplane, Hercules & Love Affair, French Horn Rebellion, Tom Trago, Tettero, Shit Robot (what’s in a name) en natuurlijk the man himself, Job de Wit.

Tropische geluiden in de Melkweg tijdens Foxes & Wolves

Kai Hugo, bekend onder de naam Palmbomen, is een van de oprichters van NON Records. Het label is opgericht vanuit een immense passie voor muziek en begint langzaam maar zeker een naam te vestigen met acts als Palmbomen, Bear en The BENELUX, de band die afgelopen donderdag nog in een bomvolle kleine zaal van de Paradiso stond.
 
Kai is nog geen anderhalf jaar bezig als Palmbomen en toch heeft hij al een aardig cv op weten te bouwen. Met een mix van Italo disco en 60’s pop en een geheel eigen lichtshow weet hij liefhebbers te overtuigen van zijn talent, muzikaliteit en uitstraling. Geïnspireerd door muziek uit de jaren zestig,zeventig en tachtig.

 

Op Eurosonic/Noorderslag speelde hij dit jaar al een zeer vermakelijke set in de Simplon en de Hooghoudtzaal. Beide keren voor een volle zaal nieuwsgierige bezoekers. Ingebouwd in een soort ‘tijdmachine’ van led-lampen krijgt Palmbomen hier de kans om aan een breder publiek te laten zien wat hij muzikaal, vocaal en visueel in z’n mars heeft. “De vertaalslag van datgene wat ik doe is niet altijd even makkelijk te maken. De lampen die ik gebruik zijn een letterlijke vertaling van mijn muziek. In het begin was het nog een soort zoektocht. Maar tijdens mijn optreden leek het alsof alles voor het eerst op z’n plaats viel en dat ik ook genoeg ervaring had opgedaan om te weten hoe ik er mee om moest gaan.”

 

Tijdens de discoavond van Foxes & Wolves staat deze man in de Melkweg en hij is er trots op. “Als liefhebber van 5 Days Off vind ik het echt te gek dat ik geprogrammeerd ben. Vijf jaar geleden stond ik er als bezoeker. Het festival is zeker een deel van mijn jeugd en dus is het heel tof dat ik er nu zelf onderdeel van mag uitmaken.” Ondanks zijn razend drukke schema maakt Kai maar al te graag tijd voor Foxes & Wolves. Naast zijn optredens in Nederland vertrekt Palmbomen volgende week voor een twee weken durende tour naar Amerika. Zijn reis begint in Miami bij de Music Winter Conference en vanuit daar reist hij door naar Texas. Palmbomen is benaderd door de gerenomeerde South by South West (SXSW) Music & Media Conference om een showcase te geven. Zijn reis eindigt in L.A. Na Amerika zal Palmbomen aan een tour beginnen door Europa met onder andere een optreden tijdens Joost van Bellen’s Rauw in Razzmatazz Barcelona.

Spannende en drukke tijden dus voor deze man. Om ergens toch te kunnen ontsnappen aan alle hectiek is Kai drie maanden geleden verhuisd naar Berlijn. Wegens alle drukte bij NON Records kreeg hij bijna niet meer de kans om muziek te maken. De organisatie en productie van feesten in clubs door heel Nederland hebben hem doen realiseren dat hij eigenlijk veel liever muziek wil maken. Daarom  besluit hij te verhuizen. “Berlijn is een hele creatieve stad en het voelt heel relaxed en open aan en dat is iets waar ik wel voor gekozen heb. Ik heb ruimte nodig voor mijn studio en analoge apparatuur en dat kan in Berlijn.”
 
Wie op zaterdag van 5 Days Off in vol disco-ornaat in de Oude Zaal in de Melkweg stond heeft kunnen genieten van een licht- en geluidspectakel dat Palmbomen heet. Niet toegankelijk voor iedereen maar Kai is een creatieve geest die zeker in de gaten gehouden moet worden. Wat ons betreft ligt de wereld aan zijn voeten.

 

Gezien: Palmbomen, 5 maart 2011, Foxes & Wolves 5 Days Off Melkweg Amsterdam