Foxes & Wolves brengt disco naar 5 Days Off

“Wij draaien niet ‘boem boem boem boem’, maar ‘boem tak boem tak’”

Christiaan Walraven ,

Voor wie even genoeg heeft van al dat harde dubstep-, techno- en electrogebeuk op 5 Days Off staat de zaterdagavond in de Melkweg in het teken van Foxes & Wolves. Sinds 2009 is Foxes & Wolves de merknaam voor de betere discoavonden in de Melkweg.

“Wij draaien niet ‘boem boem boem boem’, maar ‘boem tak boem tak’”

Voor wie even genoeg heeft van al dat harde dubstep-, techno- en electrogebeuk op 5 Days Off staat de zaterdagavond in de Melkweg in het teken van Foxes & Wolves. Sinds 2009 is Foxes & Wolves de merknaam voor de betere discoavonden in de Melkweg. In de kleine twee jaar dat de avond bestaat, heeft het een opmars in de disco-scene mogen meemaken. Nieuwe discoavonden springen als paddenstoelen uit de grond en ook een avond als Rauw is niet meer vies van een discodeuntje.

Sinds afgelopen jaar heeft de avond dan ook een vaste plek gevonden in de programmering van Gemengd Zwemmen op de derde zaterdag van de maand. De avonden worden gehost door The Wolves: Tom Trago, Tettero, Casper Tielrooij en Job de Wit, maar naast deze hosts boekt Hidde Pluymert, de dance-programmeur van de Melkweg, steevast ook een andere interessante act voor op het podium. Op eerdere edities waren dit onder andere Yelle, Morgan Geist, Tim Sweeney, Seymour Bits en Greg Wilson.

Op de 5 Days Off editie van Foxes & Wolves staan ook weer een aantal acts geprogrammeerd die tussen de headliners van het festival genoemd kunnen worden. Met de grootste programmering tot nu toe en voor het eerst in beide zalen van de Melkweg staan Hercules & Love Affair, Aeroplane, Palmbomen, Shit Robot en French Horn Rebellion op het programma. Job de Wit: “Het is een veel groter ding dan normaal. We hebben veel meer live acts. Ik heb het idee dat normaal de meeste mensen op zaterdag naar de Melkweg komen omdat het zaterdag avond is en verder zien ze wel. Dat is bij 5 Days Off niet zo, daar komen de mensen speciaal voor Foxes & Wolves en de programmering.”

Dat Foxes & Wolves een discoavond wordt genoemd, betekent niet dat het eentonig is. “Het is niet zo dat we pure disco draaien,” verteld de Wit. “De een draait meer in de pop richting, de ander meer in de richting van de house. En bij de live acts ligt het allemaal nog weer iets minder strak. Eigenlijk is het belangrijkste verschil dat wij niet ‘boem boem boem boem’ draaien, maar ‘boem tak boem tak’. Hoe dat dan precies ingevuld wordt maakt dan minder uit, maar het is altijd goed dansbaar.”

Foxes & Wolves, Melkweg, 22.00-05.00, zaterdag 5 maart 2011, met Hercules & Love Affair, Aeroplane, Shit Robot, French Horn Rebellion, Palmbomen, Tom Trago, Tettero en Job de Wit.


4th Day Off by Job de Wit