5 Days Off: de kick off

...met opening tentoonstelling Sound Clouds in NIMK

Tekst: Robbie van Zoggel ,

5 Days Off komt er aan. Van 2-6 maart 2011 staan de Paradiso, Melkweg en NIMK wederom bol van de grootste artiesten uit de mondiale dancewereld. De Amsterdamse redactie en 3VOOR12 NL slaan dit jaar de handen ineen en komen met nog meer verslag, interviews en videoreportages dan vorig jaar. We trappen al eerder af met de tentoonstelling Cloud Sounds in het NIMK.

...met opening tentoonstelling Sound Clouds in NIMK

5 Days Off komt er aan. Van 2-6 maart 2011 staan de Paradiso, Melkweg en NIMK wederom bol van de grootste artiesten uit de mondiale dancewereld. De Amsterdamse redactie en 3VOOR12 NL slaan dit jaar de handen ineen en komen met nog meer verslag, interviews en videoreportages dan vorig jaar.

We trappen echter al eerder af met de tentoonstelling Cloud Sounds in het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMK).

Naast de toonaangevende Nederlandse en internationale line up (die gedurende vijf lange avonden en nachten de Paradiso en Melkweg gaan vullen) staat onder de noemer 5 Days On ook een aantal evenementen op het programma waarin verschillende kunstvormen met elkaar vermengd worden.

Dit intitiatief concentreert zich net als eerdere jaren in het NIMK en richt zich met name op welke toepassing en functie electronische muziek heeft in combinatie met andere media zoals video, film en sociale netwerken (2.0). Dit kunstenprogramma loopt parallel aan het reguliere programma van 5 Days Off, maar op 18 februari wordt al afgetrapt met de tentoonstelling Cloud Sounds

De trits aan meewerkende kunstenaars nemen de cultuur van elektronische muziek, dj’s en vj’s, remixen en clips als uitgangspunt van deze tentoonstelling. Op de openingsavond in NIMK treden Funckarma & VJ Loudanov om 18.30 uur op met een electronische experimentele audio-visuele set. De officiële opening is even daarvoor om 17.00 uur in de Melkweg met een optreden van Schaltkreis

Cloud Sounds in NIMK loopt van 18 februari - 29 april 2011. Het verslag van de opening verschijnt in het dossier 5 Days Off. Hierop vind je de komende weken en tijdens het festival ook alle verdere verslagen, interviews en videoreportages terug. Deze zullen tevens te lezen zijn op de mashup festivalsite van 3VOOR12 NL.