Saelors slaat ander figuur met Other Figures

Gesigneerde EP's, clippremière en releasefeest in Tolhuistuin

Tekst: Robbie van Zoggel | Beeld: Harold Hulskers ,

Na Thirst, dat is geselecteerd voor HN 22, laat Hollandse Nieuwe Saelors in de Tolhuistuin ook de rest van de EP Other Figures horen. Daarnaast beleeft het duo komende zondag een clippremière met de video van Where The Smog Is Too Low, waarvan in dit artikel een preview volgt. Voor nu prikkelen we de zintuigen alvast met 3 gesigneerde EP's. Winnen?

Gesigneerde EP's, clippremière en releasefeest in Tolhuistuin

Na Thirst, dat is geselecteerd voor HN 22, laat Hollandse Nieuwe Saelors in de Tolhuistuin ook de rest van de EP Other Figures horen. Daarnaast beleeft het duo komende zondag een clippremière met de video van Where The Smog Is Too Low, waarvan in dit artikel een  preview volgt. Voor nu prikkelen we de zintuigen alvast met 3 gesigneerde EP's. Winnen? 

Na een paar jaar kabbelen onder de radar is Saelors nu klaar voor officiële distributie van de eerste plaat in de platenzaak en het internet. Het duo (Alexandra Duvekot en Thijs Havens) was in 2010 één van de beloftes van de MCN Unsigned, was al eerder 3VOOR12 Hollandse Nieuwe en is nu geselecteerd op het maandelijkse Hollandse Nieuwe-album. Het nummer Thirst is op de luisterpaal te vinden op de compilatie van september 2011.

Met debuut Other Figures levert het folkduo een compacte verzameling van volle melodieuze nummers af en is het schip van Saelors lekker op vaart gekomen. In een relatief kort tijdsbestek wordt geschakeld van ingetogen en duister naar bombastisch en energiek. Saelors speelt zowel klein en akoestisch als met een rijk aantal instrumenten met gastmuzikanten. Zondag spelen ze met een aantal vrienden en weten we of het nieuwe werk live ook zo meeslepend is.

Saelors - Other Figures EP release
Zondag 18 september, 18.00-00.00 uur
Tolhuistuin

Komende zondag wordt de release gevierd met een concert, gastoptredens van zZz en Legal Fiction en gaat de clip van Where the Smog is Too Low in première. Bekijk hier de preview van deze door Amos Mulder geregisseerde video. 

Voor nu geven we alvast 3 gesigneerde EP's weg van Other Figures. Beantwoord daarvoor de volgende vraag:

Welk nummer zong Saelors tijdens de akoestische 3VOOR12-sessie op Sonic Soirée (seizoen 2010-2011)?

E-mail o.v.v. Win Saelors het antwoord, je naam en achternaam naar pr@3voor12amsterdam.nl. Reageren kan tot vrijdag 16 september 2011 23.57 uur.