Workshop Popfotografie en Gitaarbouwen bij Sonic Connections 2011

Meer dan alleen maar pop en rock beloften van de Lage Landen

Tekst: Meindert Busisnk ,

Na vier succesvolle edities van Sonic Soirée, maakt de Brakke Grond zich alweer op voor de derde editie van Sonic Connections. Op 21 tot en met 23 april zullen er acts uit Vlaanderen en Nederland ten tonele verschijnen en er zijn workshops en verschillende samenwerkingsverbanden.

Meer dan alleen maar pop en rock beloften van de Lage Landen

Na vier succesvolle edities van Sonic Soirée, maakt de Brakke Grond zich alweer op voor de derde editie van het pop en rock festival der Lage Landen: Sonic Connections. Op 21 tot en met 23 april zullen diverse pop, noise, metal, glamrock, folk en grunge acts uit Vlaanderen en Nederland ten tonele verschijnen.

Workshop gitaarbouwen

Dit jaar staat er ook een workshop gitaarbouwen met Yuri Landman op het programma. Landman is een Nederlandse instrumentenbouwer die onder meer Sonic Youth, Blood Red Shoes en dEUS onder zijn klanten kan rekenen. Tijdens het festival bouwen zestien deelnemers onder zijn begeleiding zelf een elektrische snaarinstrument. Vervolgens laten de deelnemers in een ensemble performance hun gloednieuwe instrumenten horen, ondersteund door Yuri Landman zelf maar ook door de legendarische Dustin Wong (VS) en door de Vlaamse noiseband Kapitan Korsakov.

Voor deze workshop ‘White Eagle Tailed Bridge Gitaar’ zijn nog enkele plekken vrij. De kosten voor deze workshop bedragen €175 (inclusief materiaalkosten voor de gitaar). Meer info en inschrijven: lisa.wiegel@brakkegrond.nl


Workshop popfotografie
Ook zal er i.s.m. OOR een workshop popfotografie worden gehouden door Guy Kokken. Fotograaf Guy Kokken heeft diverse (inter)nationale artiesten vastgelegd en werkt voor tijdschriften als OOR, Elle en Weekend Knack. Tijdens deze workshop zullen diverse facetten van het specialisme popfotografie aan de orde komen. Niet alleen de theoretische kant, maar Guy Kokken neemt je ook mee op locatie.

Deelname kost €100 en de winnaar krijgt een fotoshoot voor OOR. Er wordt wel van je verwacht dat je van 19 april t/m 23 april van 10:00 tot 23:00 beschikbaar bent. Stuur voor 25 maart een motivatie en de link van je website naar fleurie.kloostra@brakkegrond.nl.

Popquiz der Lage Landen en Live in Your Living Room
Verder is er nog i.s.m. Muziekcentrum Nederland de grote popquiz der Lage Landen en zijn er elke avond twee intieme huiskamerconcerten i.s.m. Live in Your Living Room.

In vogelvlucht de line-up:


DONDERDAG
Houses (NL)

Drums are for Parades (B) Feat. Shamans of the Deaf Country

BlackboxRed (NL)

The Van Jets (B)

VRIJDAG
Lyenn (B)

Pien Feith (NL)

Broken Glass Heroes (B)

Fata ‘el Moustache' Morgana (NL)

ZATERDAG
Yuri Landman / Dustin Wong /  (NL/US/B)

Mary and Me (B)

Kapitan Korsakov (B)

Eklin (NL)

EXTRAS
DJ’S (The Kevin Spacies, Zil Aras, Joop D’n Beatser, Made in June)

Live in Your Living Room

Workshop Yuri Landman + optreden

Workshop Popfotografie met Guy Kokken

Muziekpanel der lage Landen

De Grote Popquiz der lage Landen


Sonic Connections in de Brakke Grond.
21 t/m 23 april 2011: 19u00 - 01u00
Live in Your Living Room: 19u00 (vertrek Brakke Grond)

Deuren open hoofdprogramma: 20u00
Aanvang: 20u30
Einde: 01u00
Prijs per avond:                                                                                                  
€10 online, €12 kassa
<27 jaar / kunststudenten: €8 online, €10 kassa