Spelen en goed opnemen: Play & Record

3VOOR12/Amsterdam initieert professionele audio- én videoregistraties voor talentvolle bands

Tekst: Meindert Bussink ,

3VOOR12/Amsterdam initieert een nieuwe muziekconcept in Amsterdam. Met Play & Record wordt aan acht talentvolle Amsterdamse bands de mogelijkheid geboden om een professionele audio- én videoregistratie op te nemen, in samenwerking met oefenruimtes MelodyLine en Music Matrix, en radiozender Mortale.

3VOOR12/Amsterdam initieert professionele audio- én videoregistraties voor talentvolle bands

Mokum is een muziekconcept rijker. 3VOOR12/Amsterdam initieert Play & Record en biedt hiermee talentvolle Amsterdamse bands de mogelijkheid om een live professionele audio- én videoregistratie op te nemen.

De Amsterdamse redactie van 3VOOR12 doet steeds meer videoregistraties en -reportages. In het afgelopen half jaar kijken we bijvoorbeeld terug op de treintour van The Tunes, de backstage verhalen van KaliBwoyThe Benelux, Puna 5 jaar, de Grote Prijs hiphop en singer-songwriter en de mini-docu over dj Lupe  tijdens ADE.

Daarnaast besteden we meer aandacht aan wat serieuzere onderwerpen zoals bij het interview evenement Kits Zonder Blog, het MCN muziekcafé of het Amsterdam Dance Debate. Ook de lijst met sessies op locatie groeit gestaag en we schuwen het experiment niet met onze recente FIY registraties.

De missie van de redactie van 3VOOR12/Amsterdam is niet alleen het documenteren en registreren van interessant nieuws en achtergronden over de Amsterdamse muziekcultuur, maar ook voor de Amsterdamse muziekcultuur. Door met Play & Record van acht talentvolle acts de audio en video professioneel op te nemen slaan we deze twee vliegen in één klap. In samenwerking met de oefenruimten c.q. podia MelodyLine en Music Matrix, en radiozender Mortale zullen de komende maand op vier donderdagavonden de opnames plaatsvinden.

Op 12 mei zullen Smiley en Punky Donch het Play & Record-spits afbijten voor een zwoele reggaeavond in MelodyLine. Een week later nemen Yori Swart en Secret Umbrella het stokje over voor een alternatieve popavond in Music Matrix. Wederom een week later en op dezelfde locatie gaat de distortionknop van de versterkers iets verder open met Gram en The Fudge en twee weken later in MelodyLine is het de beurt aan Capeman en The Chocolate Puppets om hun gitaren te laten grommen en galmen.

Kaarten voor de Play & Record avonden kosten €3,- en zijn verkrijgbaar bij de bands zelf, de balie's van MelodyLine en Music Matrix en bij de platenzaken Concerto en VelvetMusic.