Sonic Soirée: lang leve de lounge

Heerlijk avondje 'doe maar alsof je thuis bent'

Tekst en beeld: Harold Hulskers ,

Op de voorlopig laatste Sonic Soirée, de maandelijkse variant van het festival Sonic Connections, wordt met de vele zitzakken, het licht uit en de schemerlampen aan alles in het werk gesteld voor een zoete ademloze luisteravond. Zonder slaapverwekkend te zijn voert de muziek van vanavond je mee in je eigen droomwereld.

Heerlijk avondje 'doe maar alsof je thuis bent'

De avond, waar aan vooraf wederom akoestische sessies zijn opgenomen, wordt geopend door Craig Ward (ex-dEUS) en Chantal Acda (Sleeping Dog), samen True Bypass. Muziek van een ontzettende eenvoud en schoonheid. Slapen mag wordt er zelfs gezegd. Afgesloten wordt er met een akoestisch nummer (onversterkt) op de rand van het podium. Intiemer kan het niet meer worden.

European Daughters brengt lenteachtige, vrolijke, meerstemmige alternatieve pop; feelgoodliedjes die echter ook geregeld behoorlijk uptempo kunnen gaan. Hun primeur voor de camera tijdens de akoestische sessie eerder op de avond krijgt tijdens dit concert een waardig vervolg.

The Bear That Wasn’t speelde vorig jaar oktober nog in de Melkweg in het voorprogramma van Selah Sue. Nu met viool en cello is er een volledige band. Met And So It's Morning Dew bracht deze band ongetwijfeld een van de mooiste Belgische debuten van 2010 uit. Breekbare songs, gezongen met een engelenstem en begeleid door gloeiend warme composities. Damien Rice is nooit ver weg. The Bear That Wasn’t verdiend een veel groter publiek.

Hou 3VOOR12/amsterdam in de gaten want binnenkort verschijnen er een aantal akoestische sessies van bovenstaande bands. Deze zijn opgenomen in de middag voorafgaand aan deze optredens tijdens Sonic Soirée. Schrijf ook vast in de agenda het aankomende Sonic Connections op 21, 22 en 23 april 2011. De programmering met veel pop en rock uit de Lage Landen is inmiddels bekend gemaakt.

Gezien: Sonic Soirée, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, 3 maart 2011