Play & Record #2: Yori Swart en Secret Umbrella

Music Matrix volgende in de rij van vier weken live-registraties

Tekst: Robbie van Zoggel ,

3VOOR12/Amsterdam organiseert morgenavond 19 mei in Music Matrix het tweede Play & Record opname-concert. In vier donderdagavonden krijgen Amsterdamse bands de kans om voor publiek een professionele audio- en video-registratie te maken van hun concert. Deze editie zit vol met singer songwriterblues van Yori Swart en intelligente pop van Secret Umbrella.

Music Matrix volgende in de rij van vier weken live-registraties

3VOOR12/Amsterdam organiseert morgenavond 19 mei in Music Matrix het tweede Play & Record opname-concert. In vier donderdagavonden krijgen Amsterdamse bands de kans om voor publiek een professionele audio- en video-registratie te maken van hun concert. Deze editie zit vol met singer songwriterblues van Yori Swart en intelligente pop van Secret Umbrella.

Yori Swart
Heeft afgelopen jaar haar landelijke doorbraak gemaakt in het livecircuit door de winst van de Amsterdamse Popprijs 2010. Haar melodieuze popliedjes met een folk-randje klonken zo fabuleus dat dit haar al met één been in de finale zette. Winst van NH Pop Live, deelname aan de Popronde 2010 en voorprogramma's van Tim Knol, Wende Snijders, Anneke van Giersbergen en Rob Klerkx volgden.

Bekijk hier de registratie van Oh Lord (gezien in Pakhuis Wilhelmina, 18 december 2010)

Secret Umbrella
Maakt slimme popliedjes die soms neigen naar poeslieve singer songwriter en dan weer schuren tegen het onherbergzame van bijvoorbeeld Massive Attack. Voeg daar de lyrische wereld van zangeres Paulina Dubaj aan toe en je krijgt Secret Umbrella, de verhalenvertellers van de alternatieve pop. De band heeft vorig jaar rond deze tijd deelgenomen aan het project Unsigned van Muziek Centrum Nederland: een vergelijkbaar concept als Play & Record, waarbij een aantal bands zonder label gezamelijk een cd opnemen. 

De missie van de redactie van 3VOOR12/Amsterdam is niet alleen het documenteren en registreren van lokaal nieuws en interessante achtergronden over de Amsterdamse muziekcultuur, maar ook voor de Amsterdamse muziekcultuur. Door met Play & Record van acht talentvolle acts de audio en video professioneel op te nemen slaan we deze twee vliegen in één klap. In samenwerking met de oefenruimten c.q. podia Melody Line en Music Matrix, en de radiozender Mortale zullen op vier donderdagavonden de opnames van Play & Record plaatsvinden die toegankelijk zijn voor het Amsterdamse publiek.

19 mei 2011, Music Matrix
Yori Swart
Secret Umbrella

26 mei 2011, Music Matrix
GRAM
The Fudge

9 juni 2011, Melody Line
Capeman 
Chocolate Puppets

Deuren open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Einde: 23.30 uur
Entree: €3,- 

Kaartverkoop: 

Concerto: Utrechtsestraat 52-60 
Velvet Music: Rozengracht 40

Melody Line: 
Willem Fenengastraat 12
Music Matrix: KNSM Laan 13

Kaarten zijn ook bij de artiesten zelf verkrijgbaar.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met: 

Saskia Lous of Anne Caroline Slump
Productie Play & Record 
info@3voor12amsterdam.nl