Gruizige gitaren op Sonic Soirée

Editie drie uitverkocht, en uitgebreid naar twee zalen

Daan van der Schroeff ,

Op deze derde editie van Sonic Soirée speelt behalve Kiss The Anus Of A Black Cat, Bird On The Wire en Little Trouble Kids ook Gerhardt, die in allerijl Rebecca Sier vervangt. Daarnaast staat er een instrumentenbouwer op het programma: Yuri Landman.

Editie drie uitverkocht, en uitgebreid naar twee zalen

Op deze derde editie van Sonic Soirée, speelt behalve Kiss The Anus Of A Black Cat, Bird On The Wire en Little Trouble Kids ook Gerhardt, die in allerijl Rebecca Sier vervangt. Daarnaast staat er een instrumentenbouwer op het programma: Yuri Landman.

Yuri Landman ontwerpt en bouwt experimentele gitaren voor onder andere Sonic Youth, Blood Red Shoes, The Veils en onze eigen trots Lucky Fonz III. In zijn lezing gaat hij dieper in op hoe zijn gitaren tot stand komen, zijn klantenkring en hoe dat dan klinkt.

Kiss The Anus Of A Black Cat uit Gent staat als eerste band in een bomvolle zaal. Hun folkrock wordt met veel expressie neergezet. Voor deze editie van Sonic Soirée werd KTAOABC geinterviewd door 3VOOR12/Amsterdam. Lees het artikel hier.

Dan is het de beurt aan Bird On The Wire. Hun speelgoedpop doet, mede door het aantal bijzondere instrumenten, enigzins denken aan het IJslandse Múm.

Little Trouble Kids sluit deze editie van Sonic Soirée af met hun rammelende, nerveuze noisepop. Een energieke finale van een mooie gevarieerde avond.

Inmiddels een mooie traditie en fijn om nog eens na te genieten: alle artiesten doen voorafgaand aan hun zaaloptreden een akoestische intieme sessie, waarvan een paar nummers worden geregistreerd door het het camerateam van 3VOOR12/Amsterdam. Hou ons tv-kanaal in de gaten voor de nummers van deze Sonic Soirée.

De volgende en voorlopig laatste Sonic Soirée is op 3 maart 2011 met ondermeer True Bypass (B) en The Bear That Wasn't (B). Op 21, 22 en 23 april 2011 is het tijd voor de driedaagse festivaleditie, Sonic Connections. Dit succesvolle pop- en rockfestival van de Lage Landen vindt voor de derde keer plaats.

Gezien: Sonic Soirée, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, 10 februari 2011