Bouw Ziggo Dome herstart, oplevering vertraagd

"Oplevering uiterlijk in eerste kwartaal 2012"

Ingmar Griffioen ,

De bouw van de Ziggo Dome is vandaag hervat. Strukton Bouw pakt de werkzaamheden op, die stil kwamen te liggen toen de vorige bouwer Midreth surseance van betaling aanvroeg. Door de vertraging is oplevering eind 2011 voor de grote muziektempel in Amsterdam Zuid-Oost niet meer haalbaar. De opdrachtgever verzekert dat "oplevering uiterlijk in het eerste kwartaal van 2012 zal plaatsvinden".

"Oplevering uiterlijk in eerste kwartaal 2012"

De bouw van de Ziggo Dome is vandaag hervat door Strukton Bouw bv. Het bouwbedrijf pakt de werkzaamheden op, die stil kwamen te liggen toen de vorige bouwer Midreth surseance van betaling aanvroeg. Inmiddels is Midreth failliet, waarmee de weg voor een nieuwe bouwer vrij is. De oplevering van de grote muziektempel in Amsterdam Zuid-Oost is dusdanig vertraagd, dat de streefdatum van eind 2011 niet meer haalbaar is. Opdrachtgever Black Box Real Estate verzekert dat "oplevering uiterlijk in het eerste kwartaal van 2012 zal plaatsvinden".

Black Box Real Estate heeft een aannemingsovereenkomst gesloten met Strukton Bouw voor de werkzaamheden van Midreth. Omdat Midreth werkte aan de opbouw van de betonconstructie is voor Strukton, specialist in beton en staal, gekozen. Zo stelt de opdrachtgever in een persbericht. Erik Molenaar laat daarin als directeur van Black Box en de Ziggo Dome weten erg tevreden te zijn "dat wij door de overeenkomst met Strukton de werkzaamheden per direct hebben kunnen hervatten en daarmee de vertraging van de bouw tot een minimum kunnen beperken. De exacte datum van oplevering kan pas over enkele weken, nadat de bouw weer in volle gang is, worden vastgesteld."

Black Box heeft bij Strukton bedongen dat een aantal oud­-medewerkers van Midreth bij het project Ziggo Dome betrokken blijft. Molenaar: "Wij zijn zeer verheugd dat het gelukt is om een aantal werknemers van Midreth, dat met ziel en zaligheid aan dit project heeft gewerkt, te kunnen behouden." Directeur Gert Jan Vos van Strukton Bouw is trots: "Wij gaan dit grotendeels realiseren met de onderaannemers en leveranciers die reeds betrokken waren bij de bouw. Beperking van de financiële schade en behoud van werkgelegenheid is hierbij het uitgangspunt."

De Ziggo Dome wordt speciaal ontwikkeld voor concerten van (inter-)nationale artiesten en gaat ruimte bieden aan 15.600 bezoekers. De verwachting is om jaarlijks 100 evenementen te organiseren voor meer dan 1 miljoen bezoekers. Partners zijn onder meer Ziggo, Live Nation/Mojo en Heineken.