Hoe Is Het Met…? Lola Kite

“Toen we Lights opnamen zaten we in een soort vacuüm.”

Tekst: Derk Burger ,

Lola Kite is in een stroomversnelling terecht gekomen. De bandleden hebben het ontzettend druk met hun debuutalbum, hun tour en ze zijn zelfs alweer aan het repeteren voor een nieuwe plaat. Toch hebben ze de tijd gevonden om met 3VOOR12/Amsterdam over deze boeiende periode te spreken.

“Toen we Lights opnamen zaten we in een soort vacuüm.”

Lola Kite’s single Everything’s Better is een radiosucces, het debuutalbum Lights kent alleen lovende recensies en bij live optredens deint het hele publiek mee op hun muziek. Keez Groenteman, Bram Vervaet en Jasper Verhulst hebben een vliegende start met hun band. 3VOOR12/Amsterdam spreekt leadzanger Keez Groenteman over de turbulente tijd die de band doormaakt.

Hoe gaat het met Lola Kite?
”Goed! We hebben het ongelooflijk druk. De laatste tijd zijn we haast non-stop bezig met Lola Kite. Eigenlijk zouden we op dit moment moeten repeteren, maar vanwege de drukte hebben we een dagje vrij genomen. Toen we Lights opnamen zaten we in een soort vacuüm. Nu zijn we over gegaan naar een periode van optreden, om het album te promoten. Best intensief, die overstap, maar ontzettend leuk!”

Het klinkt alsof jullie die vrije dag wel goed kunnen gebruiken.
”Inderdaad. We zijn een vrij jonge band en er gebeuren een hoop nieuwe dingen, waaronder het uitbrengen van een album en het neerzetten van een goede liveshow. We zijn nu zelfs al langzaamaan bezig met ons tweede album. Alle drie zitten we gelukkig op één lijn, we gaan 100% voor Lola Kite. De positieve reacties in de media zijn natuurlijk geweldig, maar het gaat ons puur om de muziek. Het maken van muziek waar mensen graag naar luisteren.”

Wat voor soort muziek is dat eigenlijk?
“We worden vergeleken met heel veel verschillende stromingen en artiesten. Sommige vergelijkingen zijn passender dan anderen. Ik vind dat Jasper ons geluid het best kan aanduiden. Hij zegt dat we muziek van de jaren ‘60 maken met instrumenten uit de jaren ‘80.”

Wat is het hoogtepunt voor Lola Kite van de afgelopen tijd?
“Er is enorm veel gebeurd de laatste tijd. We zijn in een soort stroomversnelling terecht gekomen. Het mooiste moment is voor mij het afronden van ons debuutalbum Lights. Bijna net zo mooi was het moment dat we het album mochten delen met ons publiek.”

Het publiek heeft een tijdje op Lights moeten wachten. Hebben jullie het juiste moment afgewacht?
“Ons album Lights zou in eerste instantie vorig jaar al uit komen, maar we hebben er voor gekozen om te wachten. Hier zit een strategische gedachte achter. We hebben nu meer ervaring met live shows, omdat we gewacht hebben met het uitbrengen van het album. Daarnaast zijn we nu al een stuk bekender dan een paar maanden terug.”

Waren er specifieke dingen waar jullie aan moesten werken bij live optredens?
“De nummers kenden we al uit ons hoofd. Die hoeven we nu ook niet meer eindeloos te repeteren. Als we repeteren zijn we voornamelijk bezig met nieuw materiaal. Ervaring opdoen was belangrijk voor ons en daarnaast moesten we zelfverzekerder op het podium worden.”

Waar kijken jullie het meest naar uit?
“We hebben een aantal leuke optredens gepland. We vinden optreden gewoon erg leuk en we kijken uit naar de zomer. We treden al bij twee festivals in Nederland op en we hopen dat dit er nog meer worden.”

Lola Kite treedt vanavond op in de kleine zaal van Paradiso.