Hoe Is Het Met… D.Lipps

Nieuwe EP Manifest eerstvolgende release

Tekst: Thijs van Dun | Beeld: Maarten Schuth ,

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ‘de Boy met de Dikke Lips’ hebben vernomen. Juli 2010 om precies te zijn. Vandaar weer een update om erachter te komen waar hij de laatste tijd mee bezig is geweest.

Nieuwe EP Manifest eerstvolgende release

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ‘de Boy met de Dikke Lips’ hebben vernomen; juli 2010 om precies te zijn. Vandaar weer een update om erachter te komen waar hij de laatste tijd mee bezig is geweest.

Wat zijn de ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt na in de Finale van de Grote Prijs te hebben gestaan? Welke nieuwe dingen zijn er op je pad terecht gekomen?

De ontwikkeling is dat ik een hoop positieve energie heb verzameld om nieuwe creatieve stappen te zetten. Hierdoor heb ik veel exposure gekregen. Daarnaast heb ik verschillende promotionele dingen gedaan, ik ben bijvoorbeeld bij Lijn 5 geweest om m’n nieuwe EP en twittermixtape ‘De Dikste’ met DJLeee te promoten. De mixtape is gewoon een compilatie van wat ik de laatste tijd heb gedaan.

Ook drop ik veel op befreeagents.blogspot.com, een plek waar wij als FreeAgents ons werk promoten. Ik heb me de laatste tijd vooral gefocust op m’n komende EP Manifest, die binnenkort uitkomt en ben ik gewoon druk bezig om D.Lipps te promoten.

Wat voor vruchten heeft je twittertape voor je afgeworpen?

Door m’n twittertape heb ik gewoon meer exposure gecreëerd, ik heb meer twitter-volgers en zie dat er iedere dag wordt gereageerd via Twitter. Ik zie dat mensen praten over D.Lipps. Dat is ’n goede ontwikkeling.

Hoe is de eerste EP ontstaan? Ging er een lang creatief proces aan vooraf of heb je het binnen korte tijd opgenomen?

Het was voor mij gewoon belangrijk om die eerste stappen te zetten. Ik bedoel, ik had een hoog inspiratielevel, het moest gewoon uitkomen. Dit was de eerste stap om de mensen D.Lipps  te laten horen. Ik heb de tracks rustig stuk voor stuk gemaakt, en hier en daar wat bijgeschaaft. Het idee van de EP heb ik binnen twee maanden afgerond, met het opnemen en gemixt. Brandon Horrocks het hoesje ontworpen. Het ging allemaal vrij snel.

Met wie heb je allemaal op de EP samengewerkt?

Ik heb de EP in principe alleen gemaakt, ik spit er alleen op. Ik heb wel met verschillende producers gewerkt zoals Chico ‘De la Casa Studio’, mijn huidige dj, DJ Stortion, en ook nog Bakra Beats.

Mijn favoriete track is ‘Gorilla Muziek’. Wat is jouw favoriete track van jouw EP ‘Boven de Wolken’?

Ja Gorilla Muziek is gruwelijk maar ik vind ze allemaal dope. Ik kan niet kiezen, allemaal man!

Je vertelde eerder dat je inspiratie haalt uit het werk van Nas en Gangstarr. Het nummer G.O.D.zijdank van de EP Boven De Wolken heeft een beetje een DJ Premier sound. Is dit een voorbeeld van een artiest die jou op dit moment inspireert?

Het is niet zo dat ik tegen Miga(Bakra Biets) zij : “Maak ’n Premier-beat” of zo. Er kwamen gewoon beats voorbij en ik selecteerde daar de goede van. En als ik inspiratie heb spit ik daar zo iets overheen. Ik ben best selectief. Artiesten die me inspireren? Uhm..nog steeds Nas en Gangstarr maar ook Black Milk enzovoort. Die track van Nas, Made you Look, vind ik nog steeds dope, die geeft me nog steeds kippenvel. Net als zoveel andere tracks die me inspireren.”

Met welke Nederlandse artiesten wil je graag samenwerken?

Ik wil nog veel doen met Artiesten van het Samensterk kamp. Maar ook heel genoeg andere waar ik ook wat mee wil doen.

Wat kunnen we in de nabije toekomst van D.Lipps verwachten? Hoe zit het met de komende Nebulon Mixtapes/EP?

Er komt een boel aan de komende tijd. De nieuwe EP komt dus uit, de EP Manifest. Er komt een nieuwe mixtape aan met DJ Leee. Dit wordt De Dikste volume 2 (DJ Leee lacht). En de Nebulon-cd is in de maak. En natuurlijk de SamenSterk Compilatie, We zijn bezig met tracks en ik ben natuurlijk samen met de andere FreeAgents bezig met ons blog, een creatieve plaats waar we materiaal droppen. We hebben rappers, DJ’s, clipmakers enzovoort: zo promoten we elkaar en elkaars materiaal.

Ik heb onlangs nog een clip gedropt met Dion Mase. De track is afkomstig van zijn SpFenomeen Mixtape