Stichting GRAP huist nu in de Jordaan

De popkoepel van Amsterdam verlaat de Beurs van Berlage

Tekst: Meindert Bussink | Beeld: Christiaan Walraven ,

Na zestien jaar kantoor gehouden te hebben in het statige pand van de Beurs van Berlage, wordt de organisatie van onder andere Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Wanted, Vinylized etc. nu voortgezet vanuit een iets kleiner pand in de Jordaan.

De popkoepel van Amsterdam verlaat de Beurs van Berlage

In 1982 opgericht als GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek, is de GRAP al decennia een stille kracht in de Amsterdamse Popcultuur. Als organisator van onder meer de Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Wanted, Vinylized, SENA Performers PopNL Award, Spelen voor de Grap en het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, heeft de stichting menig Mokum’s muzikant op weg geholpen met zijn of haar carrière.

Na zestien jaar kantoor gehouden te hebben in het statige pand van de Beurs van Berlage, worden deze activiteiten vanaf nu voortgezet vanuit een iets kleiner pand in de Jordaan. Voor delen van het inmiddels grootse archief zal wellicht geen plaats meer zijn, maar gelukkig sturen ook steeds minder muzikanten cd's op maar slechts de links naar hun digitale muziek.

Tijdens de office warming vorige week donderdag is het een gezellig ons kent ons samenzijn en kan de kersverse tuinset goed worden ingewijd. Dat het onkruid nog niet van de tegels verwijderd is, wijst er waarschijnlijk op dat de stagiairs zich volledig inzetten voor de Amsterdamse muziekcultuur.

Naast de organisatie van bovengenoemde initiatieven, biedt de GRAP ook advies en informatie aan muzikanten en is het een intermediair voor organisaties en stadsdelen. Wie dus met vragen rondloopt over muziek op welk gebied dan ook, stap eens binnen bij de Laurierstraat 107-A en wie weet kan de GRAP iets voor je betekenen.