Mooie Noten 2011 trapt af met winst Chris Kok

Eerste 7 singer-songwriters in Volta zijn los

Tekst en beeld: Vanya Pieters ,

Mooie Noten 2011: tijd voor de eerste 7 singer-songwriters in de eerste van drie voorrondes. Barbecuegeuren uit het Westerpark waaien nog net de Volta in als de eerste deelnemer de strijd inzet. Op elke avond wordt er tussen de singer-songwriters 1 halvefinalist gekozen en daarnaast zijn er alleen nog een aantal ‘wild-cards’ uit te delen; er wordt dus hoog gemikt op de (toon)ladder.

Eerste 7 singer-songwriters in Volta zijn los

Mooie Noten 2011: tijd voor de eerste 7 singer-songwriters in de eerste van drie voorrondes. Barbecuegeuren uit het Westerpark waaien nog net de Volta in als de eerste deelnemer de strijd inzet. Op elke avond wordt er tussen de singer-songwriters 1 halvefinalist gekozen en daarnaast zijn er  alleen nog een aantal ‘wild-cards’ uit te delen; er wordt dus hoog gemikt op de (toon)ladder.

Het muzikale trio Pantoufle trapt af. Ze spelen vriendelijke, melancholische liedjes. Een goed begin. Als de sfeer er goed n zin neemt Angela Moyra uit de Zaanstreek het touw over die met haar poppy en jazzy sound veel weg heeft van Corrine Bailey Ray. Zelf schrijft ze liedjes in de vorm van een dagboek, waar de aanlokkelijke melodie eruit spat. Rufus Kain, aangekondigd als de nieuwe Boudewijn de Groot, is een opvallende verschijning en neemt plaats achter zijn gitaar en mondharmonica en scoort vooral met zijn teksten.

Dan komt een artieste die minder wordt vergeleken met anderen:  Rebecca Sier. Ze heeft echt een eigen stijl, staat er alsof ze nooit iets anders heeft gedaan en speelt haar liedjes vol zelfvertrouwen en overgave. Overgave vinden we ook bij de volgende artiest. Chris Kok is een muzikant in hart en nieren, gaat op in zijn muziek waar techniek en gevoel elkaar in harmonie ontmoeten. Bijgekomen van een intense sessie van Chris, neemt het publiek deel in het volgende optreden; Raoul, Annika & the Locals.

Dit conservatorium-duo spelen countryliedjes over Annika’s hometown Breda en wij zijn de Locals. Breda waant zich bijna even Memphis. Na zes optredens krijgt het publiek nog even een muzikale energieboost, JimmyB & Friends geeft alles wat ze in zich hebben. Voor deze gelegenheid heeft JimmyB een dwarsfluitspelende vriend uitgenodigd en neemt het publiek mee in zijn wereld vol speelplezier en muzikaliteit.    

Na heftig beraad door de driekoppige jury wordt Chris Kok uiteindelijk de winnaar van de avond. Zijn muzikale ervaring en positieve attitude valt het meest op.

Gezien: Kwartfinale Mooie Noten 2011, Volta, 6 april 2011