3VOOR12/Amsterdam heult met Het Parool

Inhoudelijk samenwerkingsverband met agendatips en achtergrondartikelen

Tekst: Meindert Bussink ,

De verhalen over de bruisende en veelbelovende Amsterdamse muziekcultuur zullen aan een nog groter lezerspubliek worden verkondigd door een inhoudelijk samenwerkingsverband met Het Parool via agendatips en achtergrondartikelen.

Inhoudelijk samenwerkingsverband met agendatips en achtergrondartikelen

Vanaf komende maand zal 3VOOR12/Amsterdam met enige regelmaat de Parool-lezer middels de 3TIP12 van interessante en relevante agendatips voorzien. Minder frequent maar zeker zo eloquent, zal de redactie meer proefhoudende portretten van Amsterdamse artiesten, locaties en initiatieven in Het Parool publiceren. Daarnaast is deze samenwerking een leuk en verdiend geschenkje voor onze gepassioneerde en hardwerkende vrijwillige redacteurs.

Bij de aftrap van het inmiddels bijna afgelopen seizoen ontvouwde 3VOOR12/Amsterdam haar plannen om zich te professionaliseren en meer context te bieden door meer aandacht te besteden aan de lokale muziekcultuur. De aandacht is enigszins verschoven van concertrecensies naar achtergronden en reportages. Ons bewust van het veranderende medialandschap, maken tekstuele verhalen ruimte voor steeds meer videoreportages en -registraties.

Bij de aankondiging van Play & Record legden we uit dat de missie van de redactie van 3VOOR12/Amsterdam is 'niet alleen het documenteren en registreren van interessant nieuws en achtergronden over de Amsterdamse muziekcultuur, maar ook voor de Amsterdamse muziekcultuur’. Deze missie wordt verrijkt door de verhalen over deze bruisende en veelbelovende Amsterdamse muziekcultuur aan een nog groter publiek te kunnen verkondigen.

Daarom is de redactie in de afgelopen maanden op zoek gegaan naar andere kanalen dan haar eigen site om deze rol van muzikaal apostel van Mokum te kunnen vervullen. In Red Light Radio vonden wij al een partner om dit stichtelijke woord vanaf de wallen letterlijk ter ore te laten komen. In dé Amsterdamse krant Het Parool vinden wij vanaf vandaag een partner om letterlijk meer geïnteresseerden in Amsterdam de ogen de kost te geven aan deze wonderlijke muziekstad.