Skinto en Miggs de Bruijn over Appelsap 2014

"Moshpits, beerfights, bloed zweet en tranen van vreugde"

Tekst: Armande Harmsen | Foto's: Joël Frijhoff ,

Aanstaande zaterdag 9 augustus is het weer tijd voor Appelsap, het hiphopfestival van het jaar in Amsterdam. 3voor12/Amsterdam gaat ervan uit dat het ondanks de rumoerigheid zaterdag gewoon doorgaat. Skinto en Miggs de Bruijn vertellen ons wat je van hunzelf en de rest van de line up mag verwachten.

Zoals elk jaar komt de organisatie met een brede line-up en ook deze editie is niet mis. Internationale toppers dit jaar zijn Hudson Mohawke, Travi$ Scott en Action Bronson. Nederlands' best is vertegenwoordigd met onder andere de Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon en Önder. Nieuw talent zijn onder andere de net bij Top Notch getekende heren van Broederliefde en Donnie die we hier eerder aan je voorstelden. Verder tippen we je eigenlijk alles wat op de 101barz x freshcotton a.k.a. Rotjoch stage staat. Het wordt weer een mooie editie met maar liefst vier podia. Hier alles op een rijtje met de 10 tips voor Appelsap. Inluisteren doe je via 22tracks.

Hoe kijk je uit naar Appelsap? Wat kan het publiek verwachten van je set?
Miggs: “Ik verheug mij er echt op om bij Appelsap te staan. Het publiek kan verwachten dat we de boel op z’n kop zetten". Skinto: “Ik kijk heel erg uit naar Appelsap! Ik heb er helemaal zin in! Ik tel de dagen af! Het publiek op Appelsap kan van mijn optreden moshpits, beerfights, bloed en zweet verwachten. Ik eindig met mijn tranen van vreugde omdat ik iedereen zie losgaan op mijn muziek”.

Hoe is Appelsap als bezoeker versus het festival als optredende artiest?
Miggs: “Ik ben nog nooit bij Appelsap geweest. Dit wordt mijn eerste keer als artiest/bezoeker”
Skinto: “Ik ben tot nu toe elk jaar op Appelsap geweest en dat zal ik in toekomst blijven doen. FOREVER! Als bezoeker bij Appelsap geniet ik echt van artiesten uit Nederland en Amerika. Ik geniet van de mensen daar en de sfeer en -last but not least- van de alcohol in mijn systeem. Als optredende artiest bij Appelsap ben ik gefocust –to the fullest- en bedenk ik vanalles om een betere show te geven dan andere artiesten".

Naar welke acts kijk je zelf uit?
Miggs: “Kaascouse, omdat we samen hebben mee gedaan aan THE NEXT MC (BNN)”

Skinto: “Hudson Mohawke! Omdat ik hem inspirerend vind en hem nooit live heb gezien. Daarnaast DJ Moortje, omdat je DJ Moortje niet, niet zou willen zien. Hij is een bubbeling god!!”

Miggs speelt om 16:30 op de 101barz stage, Skinto met Stepherd op dezelfde stage om 18:30.

Gigs
Skinto vertelt dat hij deze zomer nog te zien en horen zal zijn op een aantal festivals. “Stepherd en ik zijn druk bezig in de studio met een nieuw project. Ook kunnen jullie ons waarschijnlijk weer verwachten op Xite”. En Miggs: "Ik ben nu bezig met het afronden van mijn Miggstape. Die ziet dit jaar nog het daglicht. Verder heb ik een aantal featurings gedaan. Onlangs heb ik de clip Hokje gedropt in samenwerking met Kosso & Kingsize." Na Appelsap heeft Miggs nog de komende gigs in Nederland op het programma staan:

13 September - Smeerboel festival, Utrecht; 14 September - Impact Festival. Helmond; 24 Oktober - voorprogramma Hopsin, Tilburg; 29 November - Definitie van Hiphop, Tilburg

Appelsap, Oosterpark, zaterdag 9 augustus, 12:00-23:00 uur