Niet eerder vertoond beeldmateriaal van de Portland Studio's en Tomorrow Is Now, Kid!

"Die vrolijke housesound zou iedereen eens moeten voelen"

Jouko Peters ,

Portland Studio's
De familie Salvador is een bekende familie voor vrijwel iedere (underground)houseliefhebber in Nederland. Althans, dat zou volgens ons zo moeten zijn. TINK! was in 1990 een van de allereerste houselabels in Nederland en is altijd zichzelf gebleven; niet afgeweken van een bepaalde visie op house. Al in 1989 begon vader Joseph Salvador met de Portland Studio's in Amsterdam, een combinatie van Portugal en Nederland. Hij werkte destijds met mannen als Eddie de Clerq, Joost van Bellen, Charlie Lownoise en Ted Langebach. Ruim vier jaar geleden besloten vader Joseph en zoons Alex en Joachim Tomorrow Is Now, Kid! nieuw leven in te blazen.

Vandaag de dag
En met succes. Inmiddels zijn er in vier jaar tijd alweer een hoop releases verschenen op het label, met zowel nieuw materiaal als ouder werk in een nieuw jasje. De laatste EP was er een van de Portugese producer Kaspar. Op 23 mei aanstaande staat er opnieuw een bijzondere labelnacht op het programma in de vertrouwde Studio 80. Het in Berlijn woonachtige en ijzersterkte trio ItaloJohnson komt langs. Ook Ron Wilson, Daan Groeneveld en Joël Hemmen geven acte de presence. Toen we afgelopen week op een doodnormale woensdagmiddag door Alex Salvador, die als zoon van Joseph opgroeide tussen de kabels en draden, gebeld werden, raakten we al enthousiast. Hij had mogelijk interessant materiaal voor ons en daarvoor fietsen we altijd graag even langs bij de Portland Studio's. Eenmaal aangekomen, kon hij, als een kind zo blij, niet wachten om op zijn laptop te laten zien wat hij voor ons had.

Recht uit het hart
Alex: "Het filmpje van zeven minuten hieronder is een blik op het verleden, je ziet 'the founding kids' van TINK! Records - mijn vader en vrienden - en krijgt inzicht in de eerste jaren van Tomorrow Is Now, Kid!. Ik ben er enorm blij mee. Wat wij willen overbrengen met deze video is denk ik vrij duidelijk: housemuziek is onze basis en de vrolijkheid die deze sound met zich meebrengt, zou iedereen eens moeten ervaren. 'House is a feeling!' Er kan samen van genoten worden tijdens het uitgaan en dat is en blijft voor ons de ultieme housebeleving. Daar bedoel ik helemaal niks vervelends of arrogants mee. Het is allemaal goed bedoeld en komt recht uit het hart."

Seven Davis Jr.
Na het zien van het filmpje, met daarin ook weer beelden van het vierjarig bestaan dat onlangs werd gevierd met Jeremy Underground Paris, kijken wij alvast flink uit naar de komende labelnacht in Studio 80 eind mei. Alex en Tomorrow Is Now, Kid! worden vriendelijk bedankt. Voor het belletje en het filmpje. Goede en vrolijke house moet gedeeld worden, vinden ook wij. Maar allereerst is er nog de Nachtkijker special in Doka met Seven Davis Jr. op donderdag 15 mei aanstaande, waarbij Alex Salvador en Philou Louzolo de muzikale omlijsting verzorgen. Sterk gevormd door zijn beginperiode als gospelvocalist is Seven Davis Jr. inmiddels uitgegroeid tot een dj met een eigen en futuristische sound. Zijn producties klinken warm, zijn niet altijd te volgen, maar vertellen te allen tijde een boeiend verhaal. Er zijn nog kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar voor het evenement.

Nachtkijker Special w/ Seven Davis Jr. // donderdag 15 mei // Doka Amsterdam // Wibaustraat 150 // 22.00 - einde