Elf uur lang op reis met Âme

Innervisions strijkt neer in het Amsterdamse Sportpark Riekerhaven

Fleur Reuser ,

Na Barcelona en Parijs is 20 juli ook ons kleine Amsterdam aan de beurt voor ‘Lost In A Moment’, Innervisions’ eerste eigen open air event. Laat je aardbeienpak en lichtgevende schmink alsjeblieft maar thuis want deze dag draait het eindelijk weer alleen om muziek. Één podium, elf uur lang. Een dag die je muzikaal gezien nog lang bij zal blijven. Dat kan bijna niet anders met alle sterspelers van het label in de line-up: Âme, Dixon, David August, Gerd Janson, Baikal en KinK.

Om alvast warm te draaien stelden we Kristian van Âme een aantal vragen over dit nieuwe project.

In de line-up van 20 juli staat Âme (dj), wat betekent dat alleen jij zal komen en niet Frank. Kun je ons iets meer vertellen over jullie live/dj verdeling?

“Al vanaf het begin draaien we regelmatig apart van elkaar op verschillende locaties. Na een aantal jaar was het voor Frank niet meer genoeg om alleen dj te zijn. Hij is echt de muzikant is van ons twee en begon daarom met live optredens. Zelf ben ik wel nog steeds een gepassioneerd dj. Op die manier hebben we met deze verdeling de perfecte oplossing gevonden.”

Denk je dat jullie weer helemaal samen gaan optreden op een bepaald moment?

 “We zullen altijd wel ons eigen ding blijven doen, dat is al vanaf het begin van onze samenwerking zo. Maar op een aantal grote Innervisions evenementen zijn en blijven we wel samen te zien. Laatst bijvoorbeeld nog in Trouw en ook in Panorama Bar. Wie weet komen er in de toekomst zelfs nog wel live-shows van ons samen!”

Wat zijn jullie sterkste punten op het gebied van muziek maken?

 “Frank is de creatieve studio man en ik ben meer de klassieke producer. Een heel goede combinatie zoals je kunt merken!”
 
Waar staat ‘Lost In A Moment’ voor?
 
“We hebben op zoveel feesten van andere organisaties gestaan. Op een gegeven moment kregen we de behoefte om meer en meer onze eigen feesten te geven op een manier zoals wij dat het liefste zouden willen. We hebben door de jaren heen nogal wat ideeën opgedaan en dit is samengekomen in ‘Lost In A Moment’. Het zou dus uit moeten pakken als het open air event waar we zelf het liefste zouden staan.“

De eerste editie in Barcelona is een feit. Heeft het aan alle verwachtingen voldaan?

“Ja absoluut! Dat is ook waarom we nog meer edities hebben gepland op al onze favoriete plekken en we hebben veel goede vrienden die ons helpen bij de organisatie.”


Hoe past Amsterdam in het plaatje?

“Het was niet eens nodig de vraag te stellen of we met ‘Lost In A Moment’ naar Amsterdam zouden komen of niet. Amsterdam is als een tweede thuis voor ons, het was zelfs één van de eerste locaties waar we aan dachten.”

En waarom Rio tussen al die Europese steden? Iets met voetbal toevallig?

“Eerst wilden we inderdaad gewoon naar Rio om de WK wedstrijden te zien. Toen ontstond de kans om het te combineren met ons eigen feest. Ik denk dat we daar de tijd van ons leven gaan hebben!”

Welk voetbalteam móeten jullie zien, naast Duitsland natuurlijk?

“Alle teams die net zo mooi spelen als het Nederlandse team, natuurlijk.”

Ooit zelf lost in a moment geweest in Amsterdam?

 “Ja zeker weten. Ik zou je ook niet meer kunnen vertellen waar en wanneer dat was..”
 
Wat kunnen we op 20 juli verwachten?
 
“Een elf uur lange reis met leuke mensen, goed geluid, mooi licht en hopelijk heel veel goede muziek.”
 
Tijdens de ‘Lost In A Moment’ tour sta je op de mooiste plekjes van Europa. Is er nog wel een plaats over op je wishlist om ooit nog eens op te treden?
 
“We willen heel graag nog eens op Burning Man staan, daar zijn we nog steeds nooit geweest.”
 
Bij welke track kunnen jullie jezelf even helemaal verliezen?
 
“Manuel Göttsching - E2-E4”
 
Wat kunnen we naast dit project nog meer van jullie verwachten in de nabije toekomst?
 

“Hopelijk ons langverwachte debuutalbum!”

 

Lost In A Moment
Datum: zondag 20 juli 2014
Tijd: 12.00 - 23.00 uur
Locatie: Sportpark Riekerhaven Amsterdam
FB- event