"Het woord 'seks' dekt de lading van een Colors-nacht niet"

Derde verjaardag Cinnaman's clubavond in Trouw met disco en house van Skream

Jouko Peters ,

Al drie jaar lang geven Yuri Boselie a.k.a. Cinnaman, Lukas Nieuwenhuijsen en Volcmar Lammers de Colors-avonden in club Trouw een vertrouwd gezicht. Vanaf de tweede editie was het raak en sindsdien komen, op uitnodiging van het trio, ruwe diamanten en gevestigde namen graag naar de Wibautstraat. Vrijdag 7 juni wordt er taart gegeten, reden om Cinnaman - de huidige 'resident van de maand' van club Trouw - te bellen voor een sneltreinvaartgesprek.

Mooie mensen
Wat zien en horen we, als we vrijdagavond goed om ons heen kijken? Yuri somt na gevoetbald te hebben moeiteloos de fijne kanten van een Colors-clubnacht op: "Heel veel mooie mensen bij elkaar, kwaliteitsmuziek op een minstens zo fantastische locatie en nog véél meer mooie mensen bij elkaar. De avonden blijken tot onze grote vreugde steeds weer een succes, al vanaf die memorabele tweede editie met Joy Orbison en Jackmaster", reist hij terug in de tijd; naar 24 juli 2010 om precies te zijn. "De muziek was die avond zó ontzettend divers, daarmee werd de ladder voor de edities daarna meteen flink hoog gelegd."

Seks
In augustus 2012 omschreef Cinnaman zijn Colors-avond in een interview nog als 'seks', maar die uitspraak ontkracht hij nu wat. "Ach, ik heb dat misschien gezegd toen, in een lekkere losse bui, maar ik zou dat zeker niet opnieuw zo zeggen. Daarbij is het altijd maar net wat er wordt opgeschreven", lacht hij. Na een paar seconden stilte volgt er meer uitleg: "Het woord seks wordt veel te vaak gebruikt tegenwoordig. Iedereen heeft het altijd maar over seks, dus 'seks' dekt de lading van de avond bij lange na niet." Hartstikke helder, niet langer over lullen.

Verhuizen
Wat allemaal begon in woonkamer Trouw, is inmiddels de Trouw ook uitgevlogen. Colors houdt van verhuizen met beleid en mede daarom vullen Cinnaman, Nieuwenhuijsen en Lammers deze zomer een stage in op Appelsap en Lockdown festival. Divers, zo beaamt Cinnaman: "Ik denk dat diversiteit de grootste kracht is van onze organisatie. Stiekem hoop ik, naast een hiphopfestival en een dubstepfestival, misschien nog ergens op een housefestival te staan met Colors, maar we hebben er bewust voor gekozen om ons slechts tot deze twee festivals te beperken. Het hoeft niet altijd groot en veel, het moet kwalitatief goed zijn."

Produceren
Wat het produceren betreft, blijft het voorlopig rustig rondom Cinnaman. In zijn ogen zeker geen slecht iets, want de prioriteit ligt daar simpelweg niet. Boselie is wel bezig met produceren, maar de kans dat er binnenkort iets uitkomt is nihil. "Toch, als ik écht iets maak waar ik trots op ben, wil ik het uitbrengen. Ik maak er nu gewoon te weinig tijd voor vrij, want ik wil me focussen op één of twee dingen en niet van alles maar half doen. Voorlopig haal ik nog meer dan voldoende energie uit het dj'en en de dingen die we doen met Colors. Ik draai gemiddeld bijna vier keer per week en vervelen gaat dat niet. Anders zou ik wel iets anders gaan doen."

Vrouw
Over de vraag welke vrouw hem mag komen feliciteren op vrijdagavond, moet Cinnaman nog een nachtje slapen, maar 's ochtends komt hij via de mail met het volgende antwoord: "De Ierse zangeres Róisín Marie Murphy mag me wel komen feliciteren. Regel jij dat?!" Oké, wij doen onze stinkende best, maar zijn ook als ze niet langskomt van de partij. Colors, vrijdagavond 7 juni, 23.00 uur in Trouw. Met Skream, Cinnaman, Malawi Soundsystem, Obermänner en 751. Er zijn nog kaarten te koop.