Vier jaar Tomorrow Is Now, Kid! in acht releases; meer ruimte nodig

"Het is maar wat je bedenkt, voelt en uiteindelijk maakt en dat kan alle kanten op"

Jouko Peters ,

De familie Salvador is een bekende familie voor vrijwel iedere (underground)houseliefhebber in Nederland. Vier jaar geleden besloten vader Joseph en zoons Alex en Joachim Tomorrow Is Now, Kid! nieuw leven in te blazen; TINK! was in 1990 een van de allereerste houselabels in Nederland. Inmiddels zijn er in vier jaar tijd alweer een hoop releases verschenen op het label - zowel nieuw materiaal als ouder werk in een nieuw jasje - en daarom vroegen wij Alex Salvador naar zijn mening. Wat zijn acht releases die Tomorrow Is Now, Kid! écht TINK! maken?

I. Black Tulip & Wendell A. Morrison Jnr. - A Song Of Love (Organic Dub)
"We zijn vier jaar geleden begonnen met het digitaliseren van de 'back-catalogue' en zijn ouder materiaal gaan remasteren. De vocale versie van deze plaat is in 1991 verbannen uit de playlists van de Engelse BBC vanwege 'provocerende inhoud'; het lag te gevoelig vanwege de Eerste Golfoorlog. Wendell Morrison is een rasechte New Jersey vocalist en hij deed onder andere backing voor Salsoul Orchestra. We moesten iets met dit materiaal doen."

II. Marko Roca - Cartuxada ft. D Fine
"Al sinds de start van het label springen we heel breed om met de term 'house'. Marko Roca, half Portugees en half Kroaat, maakte deze EP bij ons in de studio in Amsterdam. Hij gebruikte niet meer dan wat drummachines en synthesizers van hier en zijn vrouw deed de vocalen."

III. Malin Genie - Rolas
"Dit is de eerste release op TINK! van onze 'Malle Gerrie', zoals we hem liefkozend noemen. Daan Groeneveld zat hem te pushen om tracks naar mij op te sturen en op een gegeven moment kreeg ik een hele map. Elke track had dat 'iets'. Zelfs alle opzetjes en probeersels waren te gek."

IV. Black Tulip ft. Wendell Morrison - Jam On It (Tom Ruijg Remix)
"Dit is de allereerste release op TINK! Records ooit, in 1990; een remix gemaakt door Amterdams talent Tom Ruijg. Ik weet nog goed dat ik hem de remix-parts opstuurde, een dag voordat hij op Awakenings Festival stond. Zijn eerste versie van Jam On It maakte hij nog die avond en het was echt meteen raak."

V. Lars Vegas - Thunderday
"Lars is uiteraard een helft van het succesvolle duo Detroit Swindle. Deze track verscheen op de eerste EP van de Transistor Rhythm serie op TINK!. Alle producties zijn gemaakt met en of geïnspireerd door de TR-series drumcomputers van Roland."

VI. Malin Genie - Pushin' On
"Dit is onze trots, absoluut. Het was de eerste 12-inch die we uitbrachten. Toen we zo ver waren om vinyl te persen, besloten we unaniem dat Malin Genie onze start was. Ik vind het een super bouncy en vrolijke pompert; met een hele slimme vocal edit van Alice Russel. Een plaat met veel energie. Check ook de B-kant!"

VII. New Jack City - I Don’t Wanna
"Deze komt van een EP van een Arnhems duo; de broers van New Jack City. Beiden hebben een ontzettend goed oor voor helder geluid en hun producties klinken en voelen - zeker in de club - heel solide en warm. Door deze release krijgen we meer aandacht vanuit de UK en spreken we ook een iets jonger publiek aan."

VIII. Ka§par - Another Day Of Bitching
"Deze nieuwe plaat had vandaag moeten verschijnen. Helaas kan de fabriek de werklading niet aan en zelfs bij andere fabrieken is er een wachttijd, maar 'elk nadeel heb z'n voordeel'. Er komt meer en meer muziek uit op vinyl, hopelijk goede. Portugees muzikaal mastermind Ka§par - had eerder al releases op 4lux van Gerd - bracht voor ons weer een frisse sound. Deze muziek zit vol uitdagende geluiden, is slim gelaagd en een stukje 'moeilijker' voor het oor; niet per se een regelrechte dansvloerkraker. Na het luisteren van de testpressingen vonden we unaniem dat geen enkele plaat zo goed heeft geklonken op ons label. Het is warm en spannend, met een eigen opvatting over house. Dat vinden wij mooi aan het genre. Het is namelijk maar net wat je bedenkt, voelt en uiteindelijk maakt. Het kan werkelijk alle kanten op bij ons."