Palmbomen gaat naar Amerika

Producer in retraite in Berlijn om volledig op muziek te storten

Ingmar Griffioen ,

Morgen valt Palmbomen in op Eurosonic op de 1 Days Off avond in Simplon en zaterdag wacht Noorderslag. Ondertussen zijn er bevestigingen voor SXSW en Miami WMC, wordt er gewerkt aan een aansluitende US tour en volgt in mei een Europese tour. De Amsterdamse producer is zo druk dat hij een Berlijns appartement heeft betrokken om zich daar helemaal op zijn muziek te storten.

Producer in retraite in Berlijn om volledig op muziek te storten

Morgen valt Palmbomen in op Eurosonic op de 1 Days Off avond in Simplon en zaterdag wacht Noorderslag. Ondertussen zijn er bevestigingen voor SXSW en Miami WMC, wordt er gewerkt aan een aansluitende US tour en volgt in mei een Europese tournee. Ja de Amsterdamse producer is druk, heel druk. Zo druk dat hij een Berlijns appartement heeft betrokken, waar hij zich in een eigen studio helemaal op zijn muziek en alle remix-verzoeken kan storten.

Tussen kerst en oud en nieuw verhuisde Kai Hugo (Palmbomen) naar Berlijn. Het appartement kreeg een likje verf en vervolgens is vliegensvlug de apparatuur geïnstalleerd. "Het is een soort retraite", vertelt Hugo. Momenteel is hij keihard aan het werk in een geluidsdicht hok in het nieuwe onderkomen van zijn label NON Records om de set voor donderdag en zaterdag af te krijgen. "Ik ben nu helemaal met Eurosonic Noorderslag bezig, daarna komen er heel wat leuke dingen aan. Ik ben geselecteerd voor de SXSW en de Miami Winter Music Conference, zeg maar de Amerikaanse ADE. Daar omheen zijn we bezig om een tourtje te bouwen van 2,5 week. We gaan van de zuid-grens bij Miami naar Austin, Texas en via grote steden als Phoenix naar de westcoast, naar L.A. en San Francisco."

Na het Groningse weekend, waar hij ook nog optreedt op de Subbacultcha! showcase op zaterdag, gaat Palmbomen meteen terug naar Berlijn. "Eind februari doen we met Bear een clubtourtje door Nederland voor zijn ep. Dat wordt voorlopig de laatste keer dat ik live in Nederland te zien ben, daarna ga ik me opsluiten in Berlijn om in mijn huis en studio fijn aan muziek te werken. Dan gaan we in maart naar de USA en daarna in mei een Europese tour doen." Daarvoor krijgt hij hulp van het vermaarde Franse electrolabel Kitsuné, dat muziek van hem uitbrengt en plaats heeft op releasefeesten.