De vuile machinerie van Trago en Proper

The Dirt Machine uit liefde voor het instrument

Tekst: Ambre van den Berg | Beeld: Pim Hendriksen ,

San Proper en Tom Trago, twee magische dj’s. Los van elkaar hebben ze al aardig wat releases en gig’s op hun naam staan en onlangs hebben zij hun krachten gebundeld. Alle kennis en inspiratie is in een trechter gegooid om hier vervolgens hun levenswerk van te maken. Binnenkort releasen zij hun eerste EP. 3VOOR12/Amsterdam zoekt uit wat The Dirt Machine het publiek te bieden heeft.

The Dirt Machine uit liefde voor het instrument

San Proper en Tom Trago, erkende dj’s in de Amsterdamse en internationale scene hebben al hun inspiratie en creativiteit bij elkaar gestoken om terug te keren naar hun liefde voor het instrument en het bespelen daarvan in een bandvorm. "Het hele project hebben we met zijn tweeën gecreëerd, van het schrijven van de tekst tot aan de gitaren. Het zelf doen maakt het project zo bijzonder”, weet San Proper ons te vertellen. Tom sluit hier op aan: “Het is bedacht, gecreëerd en afgewerkt vanuit onze huiskamer".

The Dirt Machine is het nieuwe project van de heren, die op deze manier de muzikant in zichzelf terug halen. “Onze sound bestaat uit gitaren, vocals en we hebben zelfs een eigen drummer (Melvin Faria), eigenlijk dus te veel instrumenten om op te noemen“, vind Tom. “We brengen een vernieuwend geluid dat zeker niet onder één noemer valt te scharen: het is de “melting pot” van onze inspiratie. Denk hierbij aan eighties wave, post-funk, wat surf, dub en een beetje disco”. In de tracks zijn ook de vocalen van beide heren te horen. San Proper: ”Het is een openbaring om je eigen teksten uit je strot te krijgen.”

De heren laten duidelijk merken dat zij zich in deze setting, zo gezegd ‘bloot geven’. Het is een extra dimensie. “Normaal spinnen zij op een reguliere avond met een medium tussen het publiek en hen zelf. Tom geeft aan: “Met The Dirt Machine brengen we weer gevoel in de noot. Het productieproces liep allemaal heel vloeiend, snel vielen alle puzzelstukjes in elkaar. In korte tijd hebben we een flink aantal tracks opgenomen. Een album is een plan voor in de toekomst maar op het moment zijn we ook nog druk met onze soloactiviteiten.”

Kijk hier naar een clip van de single Electric Storm van The Dirt Machine.