TV: Op zoek naar nieuwe Madonna's

Junkie XL ziet op Valtifest om naar de laatste 15 jaar

Interview en montage: Robbie van Zoggel ,

Na een indrukwekkende lijst topproducties, van Depeche Mode tot Madonna, gaat Junkie XL inmiddels voor andere uitdagingen. Tijdens Valtifest legt hij uit over zijn nieuwe muzikale koers en zijn rol in het scouten van jong talent.

Junkie XL ziet op Valtifest om naar de laatste 15 jaar

Het hebben van twee huizen lijkt voor de meeste mensen op voorhand een luxueus leventje te impliceren, Junkie XL ziet vooral de praktische voordelen. In zijn carrière van vijftien jaar heeft Tom Holkenborg zich ontwikkeld tot een gelauwerd danceproducer. De internationale erkenning is een feit: met de focus op filmscores en videogames pikt hij zijn graantjes mee in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Zijn keuze voor werk en woning in Los Angeles is dan ook niet meer dan een logische.

Zijn binding met Nederland is echter onverminderd. "De basis is hier ooit gelegd. Op zowat elk wezenlijk podium en festival in Nederland heb ik gespeeld". Om die reden en door zijn oprechte passie en gedrevenheid voor zijn vak is hij voor zowat iedere Nederlander een bekende deejay. Een unieke live demonstratie in De Wereld Draait Door van Madonna's 4 Minutes remix; wie doet hem dat na?

 Bekijk hier het interview met Junkie XL