Minimale bezetting, maximaal resultaat bij Bombay Show Pig en Birth Of Joy

Trio’s doen het zonder basgitaar bij Popronde in Pacific Parc

Tekst: Vincent van de Voort ,

Vandaag is het de avond van de trio’s in Pacific Parc. Zowel Birth Of Joy als Bombay Show Pig doen het met zijn drieën. Beide bands hebben echter de power alsof er een heel orkest achter ze staat.

Trio’s doen het zonder basgitaar bij Popronde in Pacific Parc

Het is duidelijk dat het terrein van de Westergasfabriek volop wordt gebruikt om de bandjes van de Popronde een plek te geven. Zo ook in Pacific Parc. In het begin van de avond is dit een gezellig restaurant, maar zodra iedereen is uitgegeten,gaan de tafels opzij en is het tijd voor het Amsterdamse nachtleven om de tent over te nemen.

De tafels zijn nog maar net weggeschoven als Bombay Show Pig het podium betreedt. Het is al gauw duidelijk dat dit geen alledaagse band is. Drummer Linda van Leeuwen ziet er uit als een Japans schoolmeisje en gitarist Mathias Janmaat heeft een half varkensmasker op zijn hoofd. Zanger Christian Kratzsch doet niet mee aan de verkleedpartij. Buiten komt de regen met bakken naar beneden, maar in Pacific Parc is het goed vol en de sfeer zit er al goed in.

De Bombayaanse feestvarkens weten een sterke show neer te zetten. Alle nummers zijn goed uitgedacht en worden prima uitgevoerd. Het indie/noise rock trio krijgt al snel de zaal met zich mee en houdt het van begin tot eind interessant . De show zit vol met verrassingen. Deze verrassingen lopen uiteen van spannende backing tracks, effecten over de vocals, goede samenzang en het wisselen van instrumenten. De kletsnatte menigte, met de leren jassen nog aan, komt al goed in de stemming en danst hun kleren droog.

Vanavond doen we het zonder basgitaar. Want naast Bombay Show Pig laat ook het tweede trio van de avond zien dat het prima zonder basgitarist kan. Birth of Joy opent de set met een jam om “effe het geluid the checken”. De mensen in het publiek die de woorden van de zanger niet meekregen zullen echter denken dat dit gewoon het eerste nummer is.

Birth of Joy knalt er gelijk goed in met veel geschreeuw, geknal en orgelgeweld. In de zaal is iedereen inmiddels goed opgewarmd en de leren jassen gaan langzaam maar zeker uit. De orgels van toetsenist Gert Jan Gutman gieren door de zaal, terwijl de beats van drummer Bob Hogeneneist laten weten dat de keuken nu echt dicht is. De uithalen van zanger Kevin Stunnenberg vallen bij het publiek prima in de smaak. Birth of Joy speelt door tot ze echt niet meer kunnen.

Gezien: Popronde 2010 met Bombay Show Pig en Birth of Joy, donderdag 16 september 2010, Pacific Parc