Hoe is het met…. Lola Kite

‘We hebben er nog aan gedacht een boyband te beginnen’

Tekst: Jannie Post ,

Lola Kite heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Het trio wordt alom bejubeld en heeft de opnames van hun album inmiddels achter de rug. De grote vraag is nu: wanneer kunnen we de unieke indie-electric sound van Lola Kite door de speakers laten knallen?

‘We hebben er nog aan gedacht een boyband te beginnen’

Getekend bij Excelsior, een album opgenomen op Vlieland) en gespeeld op Noorderslag en Into the Great Wide Open. Zomaar wat gebeurtenissen in het afgelopen jaar van Lola Kite. Hoog tijd om ze eens aan de tand te voelen. 3voor12/Amsterdam spreekt met Keez Groenteman (zanger gistarist toetsenist) en Jasper Verhulst (bas, toetsen, electrische percussie) over hoogte- en dieptepunten en toekomstverwachtingen.

 

Jullie hebben een bewogen jaar met Lola Kite achter de rug, wat was het hoogtepunt?

Het hoogtepunt was het optreden in Tivoli tijdens Fine Fine Music. Er was een band uitgevallen en we werden vlak van tevoren gevraagd of we wilden spelen. Er waren maar weinig mensen in de zaal, maar de show liep lekker. Dit was de avond dat Ferry Rooseboom, labelmanager bij Excelsior, ons voor het eerst live zag spelen. Daarnaast zijn we naar aanleiding van dit optreden gevraagd om op Into The Great Wide Open te spelen. Een vruchtbare avond dus.

 

Naast hoogtepunten moeten er ook dieptepunten geweest zijn. Welke is het meest bijgebleven?

Echte dieptepunten zijn er niet geweest, maar het optreden tijdens de Popronde in Tilburg was wel een dieptepunt. Het was een logistiek drama met urenlang buiten wachten tot gevolg. Ondanks dat hebben we wel een krachtige show neergezet.

Kritiek op Popronde is dit overigens niet, want indirect heeft Popronde ons wel wat opgeleverd. We hebben op veel verschillende locaties gespeeld en mensen kennis kunnen laten maken met onze muziek. Iets wat is blijven hangen is bijvoorbeeld een semi-akoestische set in een boheems koffiehuisje in Wageningen gespeeld. De sfeer was erg goed en de mensen ontzettend aardig. Zonder Popronde  hadden we hier nooit gespeeld.

 

Jullie zijn naar Vlieland gegaan om een album op te nemen. Wanneer is de releasedatum gepland?

Het album moet op 1 september uitkomen. Iets later dan gepland, maar tactisch gezien is dit beter. Wel komt in mei de eerste single uit. De keuze welk nummer het precies gaat worden is nog niet gemaakt, de keuze gaat nog tussen ‘Everythings Better’ of ‘Different Story’.

De titel van het album is nog niet gekozen. De titel die we in gedachten hadden is net gebruikt door een andere band, dus we moeten even kijken wat wij nu gaan doen.

 

Dat de titel nog vol in de ontwikkeling is, is te merken aan het feit dat Jasper die middag nog een ingeving op zijn hand geschreven heeft welke hij aan Keez laat lezen. Zal deze krabbel de nieuwe titel worden?

 

Wat kunnen we de komende tijd van Lola Kite verwachten?

Op dit moment zijn we aan het schaven aan de liveshow. We hebben bijvoorbeeld extra instrumenten toegevoegd. De visie bij Lola Kite is ‘more is more’. We willen bijvoorbeeld ook iets gaan doen met visuals en projecties. Hiervoor zijn we nog op druk zoek naar iemand die dat voor ons kan doen, dus wie geïnteresseerd is kan mailen naar jasperverhulst@gmail.com.
Daarnaast zullen we deze zomer nog op een aantal festivals spelen en na de release van het album zullen we een tour langs de podia maken.

 

Als we hier over zeg vijf jaar weer zitten, waar zal Lola Kite dan staan?

Dan maken we in ieder geval nog samen muziek en hoogstwaarschijnlijk ook als Lola Kite. Het doel van Lola Kite is om goede muziek te maken waar mensen graag naar luisteren. Het verkopen van platen of het uitverkopen van de HMH doet er wat ons betreft niet toe. Lola Kite gaat niet voor het grote geld. Alhoewel we er trouwens nog wel eens aan gedacht hebben om een boyband te beginnen, maar dat was in een zeer dronken toestand. We denken eigenlijk niet in dromen, maar een tour door Japan is wel een wens. Dit is echt een land vol gekke contrasten en het lijkt ons bizar om daar alleen al rond te lopen. Japan is echt een unieke wereld, iets wat Lola Kite eigenlijk ook wel is. Wat overigens een hartgrondig ‘gatverdamme!’ van Jasper oplevert.

 

Zaterdag 20 maart speelt Lola Kite in Pakhuis Wilhelmina op de radio Mortale Clubavond.