Het beste van Wanted voor de laatste voorronde bewaard in Winston Kingdom.

Het hoge niveau van de avond toont dat de winnaar van vanavond meer dan trots mag zijn

Tekst: Evelien Heuvel. Foto's: Daan van Es. ,

Een hoog niveau van de Amsterdamse hip hop wordt vanavond gerepresenteerd door zeven uiteenlopende acts. Vrijwel elke act vanavond is talentvol en heeft iets te bieden. Maar wie kiest de jury als winnaar en gaat direct door naar de finale in de Melkweg?!

Het hoge niveau van de avond toont dat de winnaar van vanavond meer dan trots mag zijn

Het is de laatste voorronde voor de finale en het lijkt wel alsof al het grootste talent voor deze avond is bewaard. Daar waar vorige week de acts van de artiesten nauwelijks van elkaar verschilden heeft vanavond zelfs elke act in tien minuten tijd nog meer afwisseling. Het woord is aan: Jewah, Mizz CJ, Servinio, L-Deep, OP!UM, Alsgeroepe en Kapthijn

Jewah mag het publiek opwarmen en doet hiervoor zijn uiterste best. Als een stuiterbal beweegt hij zich over het podium en springt hij tussen het publiek. Het publiek blijkt er echter geen zin in te hebben en blijft met de handen in hun zakken en hoofden in de capuchons weggedoken. Jewah stuitert lekker door en sluit af met een rap ondersteund door lekkere drum'n bass.  Jewah maakt geen keiharde hiphop (vooral door zijn tekst “toetoetoeter” maakt hij geen stoere impressie) maar een zomerhitje zou er zo maar in kunnen zitten. 

Dan verschijnt Mizz CJ op het podium. Met haar emotioneel geladen teksten luidt haar motto “F*#@ de rest”. Ze rapt wat monotoon. Haar tweede nummer is rustig en ze krijgt vrijwel iedereen stil. Ze sluit af met “Er zijn veel meisjes, maar ik ben uniek”. Dat laat ze inderdaad zien!

Nog net na het laatste woord van Mizz CJ stormt er een grote groep vrienden naar het podium voor Servinio. Deze rapper staat geen moment alleen. Zijn het niet zijn dronken vrienden die naast hem staan dan is het wel zijn ego. Servinio heeft continu interactie met het publiek waar hij, tot vervelends toe, zijn beats voor onderbreekt. Hij geeft een aardige show weg, maar was deze ook zo goed ontvangen als tachtig procent van de zaal geen vrienden van hem waren geweest?

De vrienden van Servinio vluchten weer de zaal in en L-Deep gaat van start. Zijn raps rijmen lekker en zijn beats zijn fris. Alles valt als een puzzelstuk in elkaar, maar het blijft niet hangen.

Voor Gangsterrapper OP!UM geldt dit eveneens. Zijn muziek klinkt een stuk donkerder en zijn teksten lijken serieuzer maar ook zijn act laat geen sterke indruk achter.

De gezelligheid straalt er bij Alsgeroepe vanaf. Met een paar winterjassen en een biertje in de hand zijn zij dé gangmakers van het feestje. Rappen kunnen die winterjassen! De woorden vloeien op de beats van de Amsterdamse Wu Tang. Naast de gezelligheid zijn de jongens goed op elkaar ingespeeld en hebben een lekkere timing om het woord over te geven. 

Kapthijn scoort erg hoog met zijn beats vanavond. Zijn flows worden ook goed ontvangen; de enorme lappen tekst blijven door zijn afwisseling in toon en snelheid fijn om naar te luisteren.

Alsgeroepe is de winnaar van de avond. Er zijn overigens bijna geen verliezers want zowel Mizz CJ als Kapthijn, OP!UM en Servinio en hebben een wildcard voor de Final Most Wanted Talent show op vrijdag 16 april in de Melkweg.