Gouden Kabouters uitreiking met klein budget

En toch de Ultimate DJ Experience bezorgen

Tekst: Claire van der Hall | Foto's: Eline Soumeru ,

De jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kabouters heeft dinsdagavond zijn winnaars bekend gemaakt. Maar zoals ieder jaar ging het niet om de awards, maar om het knotsgekke feest. Een onvermijdelijk resultaat als het nachtleven tezamen komt.

En toch de Ultimate DJ Experience bezorgen

Ondanks dat de Gouden Kabouters Awards symbool staat voor een melige grap en absurditeit, zijn de winnaars wel blij als ze hem winnen. Als ze de moeite nemen om hem te komen ophalen tenminste. Want net als ieder jaar regent het no show, ook bij de gast-Kabouteruitreikers.

 

Thema van dit jaar was The Ultimate DJ Experience. Een intro waarin een gouden kabouter in 3D danst op klassieker Plastic Dreams van Jaydee lijkt te toon te zetten. Maar gastheer van de avond, MC Buttslapper, heeft een vervelende mededeling: het geld is op. Om geld te verzamelen voor de rest van de show zullen er steeds intermezzo’s en reclames zijn voor het sponsorgeld, het thema van de Gouden Kabouter in 2008.

 

De Gouden Kabouters staan traditioneel na afloop van de show in  Amsterdamse huiskamers. Een overzicht:

3VOOR12 wist al dat @Joostvanbellen twitterkoning was en volgde hem een week lang, dinsdagavond werd hij officieel gekroond. Underground afterpartyhol De Bunker won de Undergroundkabouter. Strijdlustig Loveland won de Kabouter voor beste artwork. De meest sexy dj Ingy is ook Amsterdamse, maar ondertussen al een tijdje woonachtig in Berlijn. Ook de best geklede dj Gijs Tettero is een Amsterdammer. Italo Elite van Club Up wint de Roze kabouter, terwijl slechts 50 procent van de organisatie gay is. Maar het is niet ruimdenkend om hierover te struikelen. Beste dj-duo/trio is Boemklatsh.

 

Ondertussen zijn er zoveel reclameblokken geweest en heeft Duncan Stutterheim (ID&T/Studio80/Nachtburgemeesterkandidaat) zijn portemonnee getrokken en is het tijd voor The Ultimate DJ experience:

 

 

De meest 3VOOR12se winnaar is Dave Clark die zaterdags voor 3VOOR12/RADIO een programma op 3FM maakt. Net buiten Amsterdam gebeurde het hoogtepunt van 2009, Billy Jean wordt de dag na Michaels overlijden gedraaid als afsluiter van festival Awakenings. Voor degene die het gemist hebben:

 

 

De Kabouter voor Master Club staat weer in de Paradiso nadat vorig jaar Studio80 er met deze titel vandoor ging.

Duitse Karotte & De Man Zonder Schaduw draaide de beste set van het jaar in dezelfde Studio80 en Amsterdammer Per werd beloond voor zijn kwart eeuw in het dj-vak met een Life Time Achievement award.

 

Media Kabouter:

Partyflock

 

Twitter Kabouter:

Joost van Bellen

 

Worst Dressed dj:

Ille Bitch

 

Slechtste kapsel:

Johnny de Mol

 

Dieptepunt van het jaar:

Michael Jackson RIP

 

Underground Kabouter:

De Bunker

 

Beste Artwork:

Loveland Festival

 

Leipe Shit Ouwe Kabouter:

LeLe

 

Foute Kabouter:

New Kids

 

Meest sexy in 3d:

Ingy

 

Best Dressed:

Tettero

 

Roze Kabouter:

Italo Elite clubnacht

 

Favoriete dj duo/trio:

Boemklatsch

 

Beste dj in 3d:

Dave Clarke

 

Ultimate buitenlandse dj:

Richie Hawtin

 

Toekomst Kabouter:

Sabotage (performance)

 

Beste nieuwe organisatie:

Kranck

 

Ultimate Live Act:

Deadmau5

 

Master Club:

Paradiso

 

Ultimate Set:

Karotte & De man zonder schaduw in Studio 80

 

Hoogtepunt van het jaar:

Billie Jean op Awakings (gedraaid door Adam Beyer)

 

Lifetime Achievement:

DJ Per