Enthousiastelingen beginnen nieuw boekingsbureau Future Pop

Tevens nieuwe maandelijkse bandavond in Amsterdamse OT301

Erik Zwennes ,

Nederland is een boekingsbureau rijker. Charlotte Raffo is met een aantal bekenden vanuit Amsterdam een nieuw bureau gestart onder de naam Future Pop. Aan het bureau komt ook een maandelijks bandjesavond in OT301 te hangen.

Tevens nieuwe maandelijkse bandavond in Amsterdamse OT301

Nederland is een boekingsbureau rijker. Charlotte Raffo is met een aantal bekenden vanuit Amsterdam een nieuw bureau gestart onder de naam Future Pop. Aan het bureau komt ook een maandelijks bandjesavond in OT301 te hangen. De eerste editie vindt op 6 mei plaats met als headliner het Britse quirky artpop project Fiction.

Charlotte Raffo begon haar boekingen als een vriendendienst naar buitenlandse bands die ze kende. Dit liep zo uit de hand dat er nu maar eens echt werk van gemaakt moest worden. Haar plan is om er fulltime mee aan de slag te kunnen. “Voor kleinere bands is de Nederlandse markt nog best een lastige. Op dit moment haal ik bands naar Amsterdam, maar het netwerk is een stuk groter. De bedoeling is wel dat ik bands een compleet tourtje door Nederland aan kan bieden.”

Voor enkele Nederlandse bands ziet Raffo ook mogelijkheden in het buitenland. Zo is ze bezig met een tour voor The Stutters en I Am Oak in Engeland. "Het is geen gemakkelijke markt, maar met de juiste bands en aanpak zijn er zeker mogelijkheden."

Tegelijk met het lanceren van het boekingskantoor beginnen de maandelijkse Future Pop Nights. Binnenkort zullen meer namen bekend gemaakt worden voor de eerste editie. De bedoeling is dat het initiatief uitgroeit tot een kwaliteitsavond met in de toekomst ook grotere alternatieve popbands.