Deelnemers Mooie Noten 2010, eerste namen Bevrijdingsfestival bekend

Strijd singer-songwriters barst los, The Tunes en Moss op de Dam

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

De 21 deelnemers die meestrijden voor de titel Mooie Noten 2010 zijn bekend! Alle acts krijgen vijftien minuten om de jury te overtuigen van hun songwritertalent. De competitie begint in de tweede week van april. Daarnaast is bekend dat Bevrijdingsfestival niet meer op het Museumplein plaats zal vinden, maar op De Dam en het Nesplein. Onder andere The Tunes, The La La Lies en Moss staan op het programma.

Strijd singer-songwriters barst los, The Tunes en Moss op de Dam

- Op 7 april start het jaarlijks terugkerende evenement voor beginnende songwriters weer. Mooie Noten, een initiatief van stichting GRAP, kent dan haar eerste voorronde in Café Pakhuis Wilhelmina. Op respectievelijk 8 april en 13 april zullen vervolgens edities in Volta en Bitterzoet plaatsvinden, waarna zeven acts op 15 mei in Paradiso om een finaleplaats strijden. Ook dit jaar staan de finalisten in het Vondelpark Openluchttheater.

 Mooie Noten geldt al vele jaren als één van de belangrijkste popwedstrijden van Amsterdam. In voorgaande jaren deden onder meer Lucky Fonz II en a balladeer mee. Wie met eigen ogen wil zien welke beginnende act de beste popsongs maakt, kan voor 6,- naar een van de volgende concerten:

 Woensdag 7 april in Café Pakhuis Wilhelmina: Lucas Pruim, Kristina Hanses, Floor & Ralph, Midas, Jozephine, Martha Jane Settler en Chris Kok.

 Donderdag 8 april in Volta: Mirella Pirskanen, Sams, Pop Zavs FFF, From the Balcony, Anne Roos Rosa de Carvalho, Mika Akimen en Linear Live.

 Dinsdag 13 april in Bitterzoet: Noam Vazana, Days After The Storm, Martin, Coen, Eva Ellingsworth, How about Maria? en Anne Wouterlood.

- Nog meer nieuws van GRAP. De eerste namen van Bevrijdingsfestival 2010 zijn bekend. Op woensdag 5 mei zullen Moss, The Tunes, Junkie XL, The Mad Trist en Gotcha! Allstars op de Dam optreden. Het feestje dat The Tunes bij 5 Jaar 3VOOR12/Amsterdam gaven zal niet aan de organisatie voorbij gegaan zijn.

 Vorige edities vond het bevrijdingsfestival nog plaats op het museumplein. Dat zal dus vanaf nu op De Dam zijn voor de grotere acts, maar ook op het Nesplein voor de kleinere acts. Daar spelen op Bevrijdingsdag The La La Lies, The Cohens, Klopje Popje en Marock & Roll. Zodra er meer nieuws is laten we het jullie natuurlijk weten.