Avant La Lettre prikt na 5 jaar datum albumrelease

“We zijn niet de meest gestructureerde band”

Fiona Fortuin ,

“New album coming” is op de MySpace pagina van Avant La Lettre te lezen. Er staat zelfs een uitroepteken achter. Al vijf jaar lang broedt Avant La Lettre op een album, maar nu lijkt het eindelijk zover te zijn. De releasedatum is geprikt voor september 2010.

“We zijn niet de meest gestructureerde band”

“New album coming” is op de MySpace pagina van Avant La Lettre te lezen. Er staat zelfs een uitroepteken achter. Al vijf jaar lang broedt Avant La Lettre op een album, maar nu lijkt het eindelijk zover te zijn. De Amsterdamse samplepopband is in de afrondende fase, de releasedatum is geprikt voor september 2010. “We zijn niet de meest gestructureerde band”, excuseert zanger Laurens Radstake zich. “We hebben ook veel gespeeld en we zijn druk met andere dingen.” Ook heeft gitarist Martin Beusker twee maanden terug de band verlaten. Naar een opvolger wordt nog gezocht.

Het vele spelen heeft niet alleen de opnames in de weg gestaan, maar heeft ook in het voordeel van de band gewerkt. “Door de optredens evolueer je als band in je geluid en spel. In oudere nummers werkten we veel met samplebeats, nu combineren we die meer met drums.”

De nummers zijn voor een deel opgenomen in de Mailmen Studio in Utrecht, en voor een deel bij Radstake thuis. “Ik woon riant anti-kraak. Vlakbij het Rokin deel ik samen met iemand een etage. Die is zo groot dat we er ook onze repetitieruimte en tevens studio in kwijt kunnen.” De band heeft zonder producer gewerkt. “We hebben geen spetterend budget, maar daarnaast is het ook moeilijk om iemand te vinden waarmee je op één lijn zit. Zodoende is besloten om alles zelf te doen.”

Het is voor Avant La Lettre alleen nog zaak om af te mixen en de volgorde van de songs te bepalen. Er zijn vier titels in de running voor meest geschikte. Radstake zelf heeft geen voorkeur. “Ik vind ze alle vier goed.” Inmiddels zijn er gesprekken gaande met labels, maar daarover kan Radstake niets concreets melden. “Natuurlijk heb je je voorkeur. Zodra alles gemixt is, kunnen we het ze laten horen. Dan is het nog maar de vraag of ze ook met ons in gesprek willen blijven.”

Het nummer No Procedure That Fits zal al eerder te horen zijn op een verzamelalbum dat voortvloeit uit het Unsigned project van MCN, waar Avant La Lettre samen met nog vier andere bands aan mee werkte.  De verzamelaar wordt in mei gepresenteerd in de Amsterdamse club Trouw. Wie zelfs niet tot die tijd kan wachten: op de MySpace pagina van Avant La Lettre is het nummer al enige tijd te beluisteren.