Trouw verlengt huurcontract en past avondprogramma aan

Amsterdamse club mag tot en met 31 december 2012 blijven

Eelco Couvreur ,

Trouw Amsterdam tekende onlangs een nieuw huurcontract tot en met het einde van 2012. Bovendien schieten de bezoekersaantallen omhoog waarmee de moeizame aanloopperiode tot het verleden behoort. Wel zullen er enkele veranderingen in het avondprogramma plaatsvinden.

Amsterdamse club mag tot en met 31 december 2012 blijven

Trouw Amsterdam mag zijn activiteiten, een jaar langer dan in eerste instantie de bedoeling was, voortzetten. Olaf Boswijk, programmeur en mede-eigenaar, zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw huurcontract dat nu loopt tot en met 31 december 2012. “In de wereld van de bouwprojecten is nooit iets definitief. Het kan ook zo maar zijn dat er nog een verlenging volgt.” 

En er is meer positief nieuws. “De bezoekersaantallen gaan omhoog en ook inhoudelijk zijn we een stuk verder dan een jaar geleden.”  Wel zullen er na de zomer veranderingen in het nachtprogramma doorgevoerd gaan worden en wordt er ruimte gemaakt voor fris, lokaal talent.

“Ik heb op Facebook een oproep gedaan,” legt Boswijk uit. “Ik wil weten wie volgens onze bezoekers een maandelijkse plek in Trouw verdient. Dat betekent inderdaad dat er plek gemaakt moet worden in het avondprogramma. Below (van Mark August en Jarno red.) gaat stoppen en heeft aanstaande vrijdag zijn laatste avond met Robert Hood. Verder zal de Drukpers avond in een andere vorm en minder frequent terug komen.”

Drukpers is de avond van Boswijk zelf, waarop een artiest van internationale allure de ruimte kreeg om een complete avond te vullen. “Vaak waren die avonden muzikaal te gek, zoals laatst bij Optimo. Maar dat is in Nederland een onbekende naam en dat staan er 150 man op de dansvloer. Specialistisch programmeren blijft gewoon lastig.”

Boswijk merkt dat steeds meer internationale gasten Trouw weten te vinden. “Ik noem het de EasyJet-generatie. Dat komt denk ik toch door sites als Resident Advisor, die veel aandacht aan ons besteden. Zoals Amsterdammers een weekendje Berlijn en Berghain doen, komen mensen uit andere Europese steden voor een weekendje Trouw.”

Afgelopen zomer was wat bezoekersaantallen betreft een dieptepunt maar dankzij de opening van het terras klinken ook wat dat aangaat positieve geluiden. “We hebben het cradle2cradle principe toegepast en met oude bomen van de Wibautstraat een afscherming gebouwd. Zo heb je geen last van het verkeer en is het terras een prima plek. En uiteraard kan je het voetbal op grote schermen volgen, afgelopen zondag hadden we 150 Duitsers over de vloer.”

Het eerder aangekondigde boekingskantoor mag inmiddels ook technoman Quince tot een van haar artiesten rekenen. Over het bijbehorende label zegt Boswijk: “De eerste release van Patrice Baumel zal binnenkort uitkomen. Verder willen we compilaties van nationale en internationale artiesten uit gaan brengen.”